1 potte basilikum
4 ss pinjekjerner
2 båter hvitløk
50 g revet parmesan
1 dl olivenolje
2 ss sitronsaft
salt og pepper
Grovhakk basilikum og hvitløk og riv parmesan. Rist pinjekjærner raskt i en tørr og varm panne til de har fått litt farge. Tilsett pinjekjerner, olivenolje og sitron og bland det hele godt sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Tips! Pinjekjernene er gjerne mye billigere i orientalske matbutikker.
Jeg har alltid syntes at pesto har en skarp ettersmak som kan være litt ødeleggende. For all del, jeg liker pesto, men det blir fort litt for mye for meg. Derfor var jeg litt skeptisk første gang jeg skulle prøve å lage pesto selv. Til min store glede uteble denne skarpe smaken. Om det er en forskjell i ingredienser eller konservering vet jeg ikke, men det passer meg ihvertfall helt utmerket.
Så i retter hvor pestoen er litt framtredende mener jeg det kan være verdt å investere litt tid i pestoproduksjon. Og pesto kan jo brukes til så mangt. Jeg bruker gjerne pesto som marinade, dressing eller dipp. Søker du på pesto her på sida får du litt tips (i skrivende stund kun ett tips, men jeg har mer på lager).
Sylvelin
Denne forsøkte jeg meg på i kveld – og den smakte veldig bra! Tror morgendagens pasta med pesto blir en suksess 🙂 ps: jeg er pesto-fan 🙂
Mia
Jeg brukte den også i pasta her om dagen. Ble veldig godt det altså! 😀