Oppskrift på enkle kanelboller
Denne oppskrifta på enkle kanelboller gir luftige og farlig gode boller.
Ingredienser;
-gir 12 store boller
100 g smør
3,5 dl melk
1/2 pk gjær
75 g sukker
Ca. 600 g mel
Fyll:
6 ss smør
6 ss sukker
3ss kanel
Egg til pensling
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret og bland det med lunken melk. Når blandinga er fingervarm røres gjæren inn.Sett smøret til fyllet på kjøkkenbenken så det blir mykt til det skal brukes.
- Rør inn sukker og tilsett mel gradvis til deigen er akkurat så så fast at man kan trille boller av den (det er ikke sikkert at alt melet må brukes). Elt godt, og la så deigen heve til dobbelt størrelse.
- Bland sammen smør, sukker og kanel til fyll.
- Elt deigen lett og kjevl ut to rektangler (mine var på omtrent 30 cm x 45 cm). Smør fyllet utover de to deigene. Rull rektangelet sammen fra kortsida og del hvert rektangel i omtrent 6 like store biter.
- Sett bollene med skjæreflata ned, og trykk dem litt flatere. La bollene etterheve i omtrent 30 minutter et lunt sted.
- Visp sammen egget og pensle bollene. Stek bollene på forvarmet ovn (over- og undervarme), 225 °C, i 10-15 minutter. Kjøl ned på rist.
Kanelboller, kanelsnurrer, kanelknuter, kanel-i-svingene, kanelsnegler, skillingsboller – kjært barn har mange navn. Mange forskjellige former har også disse bollene inntatt gjennom tidene. Men felles for dem alle er at de er uimotståelige når de er rykende ferske.
Som tidligere nevnt er det enkelt og greit å lage mange forskjellige slags boller av samme grunndeig. Man begynner med de helt grunnleggende ingrediensene og deler deigen i flere deler før man tilsetter det som er spesielt for hver enkelt bolle – og vips så kan man by på boller for enhver smak. Mine forslag er hveteboller, sjokoladeboller, boller med krem , rosinboller, skoleboller eller pariserboller. Her er det kun fantasien som setter en stopper!
coffee in a cup
jeg ELSKER kanelboller! men jeg synes av og til at de en baker selv ikke blir like gode som når en kjøper dem frosne. du vet de en får kjøpt på, bl.a., menu? de er kjempegode!
Mia
Nei, de har jeg ikke smakt. Men det skal jeg huske på til en gang jeg har for dårlig tid til å bake dem selv 🙂
Claudia
Hello,
I do like cinnamon rolls. I tried to make any once I returned from Sweden. Yours look delicious. You can find my own recipe at tinouadugout.blogspot.com. For I’m French, my blog is written in french language but there’s a translator.
I would add that your pictures are great. I wish you the best with your blog.
Claudia
Kkh
Prøvde oppskriften din nå, og har aldri fått så mange positive tilbakemeldinger på skillingsboller før!! Takk skal du ha, disse skal lages ofte 🙂
Mia
Så bra at de falt i smak! 😀
Lene
Ble helt perfekte! Og mengden er helt super:)
Mia
Så godt å høre! Det er så hyggelig å høre at oppskriftene mine faller i smak 🙂