• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Skoleboller

27. februar 2014 By Mia Skriv en kommentar

Skoleboller

Skoleboller minner meg litt om barndommen. Jeg kan ikke huske at jeg spiste det så veldig ofte, men det gir meg allikevel en slags nostalgisk og god følelse. Det at skolebollene smaker og ikke minst lukter veldig godt bidrar jo selvfølgelig også til denne gode følelsen.

Skoleboller

Oppskrift på hjemmelagde skoleboller

Hjemmelagde skoleboller er ikke spesielt vanskelige å lage, og de faller godt i smak hos de aller, aller fleste. Ønsker du å lage ekstra gode skoleboller kan du prøve deg på en hjemmelaget vaniljekrem. Oppskrift finner du her.

Ingredienser:

-gir 12 store boller

100 g smør
3,5 dl melk
25 g gjær
75 g sukker
Ca. 600 g mel
1/2 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljesukker
Ca. 3 dl vaniljekrem
1 egg til pensling
2 dl melis
Ca. 2 dl tørka kokosmasse

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret og bland det med lunken melk. Når blandinga er fingervarm røres gjæren inn.
  2. Rør inn kardemomme, vaniljesukker og sukker. Tilsett mel gradvis til deigen er akkurat så så fast at man kan trille boller av den.
  3. Elt godt, og la så deigen heve til dobbelt størrelse.
  4. Form 12 litt flate boller av og lag en fordypning i hver bolle. La så bollene etterheve i minst 15 minutter.
  5. Dersom fordypningene har blitt små etter etterhevinga formes disse til igjen. Fyll fordypningene med vaniljekrem og pensle bollene med vispet egg.
  6. Stek bollene på forvarmet ovn, 225 °C, i 8-12 minutter.
  7. Kjøl bollene ned og bland melis med litt vann. Bruker man for mye vann blir melisen veldig rennende og renner rett av bollen. Smør bollene med melis og dypp dem deretter i kokosmasse.

Skoleboller

Skoleboller
Jeg lagde nylig skoleboller til bursdagslaget mitt. Da lagde jeg dobbel porsjon med deig uten vaniljesukker og kardemomme, delte deigen i to og tilsatt vaniljesukker og kardemomme i den ene. Dermed hadde jeg én deig til kanelboller og én deig til skoleboller. Det samme kan jo selvfølgelig også gjøres med andre typer boller, som sjokoladeboller, pariserboller eller rosinboller. Ganske praktisk i grunn. Og bollene gikk virkelig unna, så jeg håper det betyr at oppskrifta er en suksess!

Filed Under: Bakst, Søt gjærbakst Tagged With: Boller, Påske

Forrige post: « Kjøttboller med spicy peanøttsaus
Neste post: Caponata – en smak av Sicilia »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat