– gir 3 til 4 posjoner
Kjøttboller:
1 pk karbonadedeig/kjøttdeig
2 egg
2 dl havregryn
1 fedd hvitløk
1 dl mel
Peanøttsaus:
4 dl kokosmelk
6 ss peanøtter
5 ss rød karripasta
2 ss sukker
2 s fiskesaus
2 ss sitronsaft
ca. 200 g nudler
Grønn salat til servering
Visp eggene sammen og finhakk hvitløken. Bland så kjøttdeig, egg, havregryn og hvitløk godt sammen og la deigen svelle i omlag ti minutter. Imens deigen sveller tilberedes salaten. Trill deretter små, runde boller av deigen. Hver bolle rulles i mel før de steikes i panna. Finhakk peanøtter (her kan stavmikser eller lignende brukes om man ønsker en helt glatt saus) og bland dem men kokosmelk, karripasta, sukker, fiskesaus (bruker man peanøtter med salt er det lurt å smake seg fram før man tilsetter all fiskesausen) og sitronsaft. Hell sausen over de ferdigstekte kjøttbollene og kok opp. Kok nudler som anvist på pakka, og server kjøttbollene med nudler og salat.
Tips! Sliter man med peanøttalergi går det helt fint å bytte ut peanøtter med cashewnøtter (om man ikke er allergisk mot det òg).
Når mine medarbeidere har med seg middagsrester til lunsj følger jeg godt med. Idet det kommer fram retter fra alle verdens hjørner som har både lukt og utseende med seg, setter jeg igang med grundige avhør. Ingredienser og framgangsmåte gjennomgås nøye før «mistenkte» slipper unna. Nettopp denne retten fikk jeg inspirasjon til gjennom en «avhørslunsj» for noen uker siden.
Ettersom jeg har en peanøttallergiker i hus, har jeg lagd denne retten med både peanøtter og cashewnøtter. Personlig syns jeg den smaker aller best med peanøtter, men det spises store mengder når den lages med cashewnøtter òg.
God middag til deg fra meg!
Legg igjen en kommentar