Oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem
Hjemmelaget vaniljekrem blir utrolig mye bedre en den ferdige utgaven du kjøper i butikken. Server den som tilbehør, bruk den i en blåbærpai eller i boller.
Ingrediense:
5 eggeplommer
100 g sukker
1 vaniljestenger (evt 2 ts ekte vaniljesukker)
3 dl lettmelk
2 dl kremfløte
2 ss maisstivelse
Fremgangsmåte
- Ha melk og kremfløte i ei gryte. Del opp vaniljestanga, skrap ut frøene og ha både frø og stang i gryta. Kok opp, trekk det hele fra varmen.
- Bland sammen egg, sukker og maisstivelse. Hell i blandinga fra gryta litt etter litt under omrøring. Hell det hele tilbake i gryta.
- Varm opp under omrøring til kremen tykner. Pass på at det ikke fosskoker, for da kan kremen bli klumpete skille seg. Litt Småkoking under kraftig omrøring går fint.
Hjemmelaget vaniljekrem blir utrolig mye bedre enn den ferdiglagde man får kjøpt i butikken. Jeg må medgi at jeg gikk til angrep på første vaniljekremen jeg lagde med ei teskje. Heldigvis fant jeg litt for lite blåbær på tur til at den kunne brukes til den planlagte blåbærpaien, så det hadde ikke blitt noe av paien uansett…
Legg igjen en kommentar