
Mormors oppskrift på rå sjokoladekake pyntet med granateple og servert med litt krem.
Mormors oppskrift på rå sjokoladekake
Mormors oppskrift på rå sjokoladekake er både enkel og god. Kaka er fast i kanten, men så godt som flytende i midten.
Ingredienser
-til en sirkulær form på ca. 22 cm
Sjokoladekake:
125 g kokesjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
Pynt:
0,5 granateple
TIPS! Server gjerne kaka med krem til. Ønsker du en mørk sjokoladekake kan du benytte sjokolade med 70 % kakao.
Fremgangsmåte
- Smelt smør og sjokolade og la det hele kjøles noe ned.
- Visp eggedosis av sukker og egg.
- Bland sjokolademassen forsiktig inn i eggedosisen og sikt inn mel og bakepulver.
- Stek kaka midt i ovnen på 200 °C i 15 – 20 minutter. Kaka er ekstra god om den er ganske flytende i midten, så pass på at den ikke stekes for lenge.
- Pynt med granateplekjerner når kaka er kjølt ned.
Jeg har en mormor som stadig har ei ny god kakeoppskrift på lager. Og skal jeg velge ut min absolutte favoritt blant mormors mange herlige kaker, må det nok bli rå sjokoladekake. Det er noe eget med sjokoladekaker og brownies som ikke er skikkelig stekt. Mang en gang har jeg spist ren boller og slikkepotter og slått fast at røra er vel så god som det ferdigstekte resultatet. Så du kan tro mormor skaffa seg noen nye stjerner i boka da hun kom opp med ei kake som faktisk skulle være lite stekt også. Siden dengang har mormors oppskrift på rå sjokoladekake vært et hyppig kakeønske til bursdager og andre familiesammenkomster. Kaka skulle vise seg å være forholdsvis enkel å lage også. Bare følg med mot slutten av steketida – den er absolutt best når den er tilnærmet flytende i midten!
Legg igjen en kommentar