Oppskrift på kyllingkjøttboller med quinoa og wokede grønnsaker
Kyllingkjøttboller med quinoa og wokede grønnsaker er en Asia-innspirert rett som er rik på gode smaker.
Ingredienser
-gir 3 porsjoner
Kyllingkjøttboller:
400 g kyllingkjøttdeig
1 dl quinoa
2 fedd hvitløk
0,25 ts cayennepepper
0,5 løk
1 egg
4 ss maisstivelse
0,5 ts grønnsakssalt
2 ss rapsolje
Saus:
0,5 dl ss soyasaus
2,5 dl vann
1 ss sesamolje
1,5 ss brun farin
1 ss fiskesaus
0,5 lime
2 ss maizena
Wokede grønnsaker:
2 gulrøtter
0,5 løk
1 paprika
100 g sukkererter
4 vårløk
2 ss rapsolje
120 g nudler
TIPS! Pynt gjerne retten med noen grønne vårløkringer og sesamfrø rett før servering.
Fremgangsmåte
- Kok quinoa som anvist på pakken og kjøl ned.
- Finhakk løk og hvitløk (til kjøttboller). Bland det hele med kjøttdeig, quinoa, egg, cayennepepper, grønnsakssalt og maizena.
- Hakk løk og paprika i grove biter, vårløk i ringer og gulrøtter i staver. Stek løk, paprika og gulrøtter det mørt i litt rapsolje og tilsett sukkererter og vårløk mot slutten av steketiden. Dette skal kun stekes raskt. Legg det hele til side.
- Trill runde kjøttboller og brun dem godt på hver side i litt rapsolje på middels til sterk varme.
- Kok nudler som anvist på pakningen.
- Klem saften ut av limen og bland den med resten av ingrediensene til sausen. Hell sausen over kjøttbollene og la den koke opp på middels varme. La det hele småkoke til sausen tykner noe. Tilsett grønnsaker og varm opp.
- Server kyllingkjøttboller med nudler og wokede grønnsaker.
Denne oppskrifta er utvikla som en del av mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar