• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kyllingkjøttboller med quinoa og wokede grønnsaker

24. januar 2016 By Mia Skriv en kommentar

Kyllingkjøttboller med quinoa og wokede grønnsaker

Oppskrift på kyllingkjøttboller med quinoa og wokede grønnsaker

Kyllingkjøttboller med quinoa og wokede grønnsaker er en Asia-innspirert rett som er rik på gode smaker.

Ingredienser

-gir 3 porsjoner

Kyllingkjøttboller:
400 g kyllingkjøttdeig
1 dl quinoa
2 fedd hvitløk
0,25 ts cayennepepper
0,5 løk
1 egg
4 ss maisstivelse
0,5 ts grønnsakssalt
2 ss rapsolje

Saus:
0,5 dl ss soyasaus
2,5 dl vann
1 ss sesamolje
1,5 ss brun farin
1 ss fiskesaus
0,5 lime
2 ss maizena

Wokede grønnsaker:
2 gulrøtter
0,5 løk
1 paprika
100 g sukkererter
4 vårløk
2 ss rapsolje

120 g nudler

TIPS! Pynt gjerne retten med noen grønne vårløkringer og sesamfrø rett før servering.

Fremgangsmåte

  1. Kok quinoa som anvist på pakken og kjøl ned.
  2. Finhakk løk og hvitløk (til kjøttboller). Bland det hele med kjøttdeig, quinoa, egg, cayennepepper, grønnsakssalt og maizena.
  3. Hakk løk og paprika i grove biter, vårløk i ringer og gulrøtter i staver. Stek løk, paprika og gulrøtter det mørt i litt rapsolje og tilsett sukkererter og vårløk mot slutten av steketiden. Dette skal kun stekes raskt. Legg det hele til side.
  4. Trill runde kjøttboller og brun dem godt på hver side i litt rapsolje på middels til sterk varme.
  5. Kok nudler som anvist på pakningen.
  6. Klem saften ut av limen og bland den med resten av ingrediensene til sausen. Hell sausen over kjøttbollene og la den koke opp på middels varme. La det hele småkoke til sausen tykner noe. Tilsett grønnsaker og varm opp.
  7. Server kyllingkjøttboller med nudler og wokede grønnsaker.

Kyllingkjøttboller med quinoa og wokede grønnsaker

Kyllingkjøttboller med quinoa og wokede grønnsaker

Denne oppskrifta er utvikla som en del av mitt samarbeid med Helios

Filed Under: Kylling, Middag, Oppskrifter Tagged With: Asiatisk

Forrige post: « Store pikekyss med salt lakris
Neste post: Mormors oppskrift på rå sjokoladekake »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat