En god tomatsaus kan forvandle en helt ordinær rett til å bli helt fantastisk god. I pizza, lasagne og pasta må rett og slett tomatsausen være skikkelig god for at retten skal nå sitt potensiale. Og det stopper egentlig ikke med de tre rettene. Jeg bruker også denne tomatsausen min som base i supper, grytter, risotto, fylt paprika, pai og til kjøttboller. Det skal med andre ord godt gjøres å lage for mye tomatsaus!
Jeg har riktignok en god del ingredienser i tomatsausen min, men jeg mener at mye av hemmeligheten bak en skikkelig god tomatsaus er tid. Tomater som koker eller steker lenge blir så smakfulle og deilige. Jeg pleier derfor å lage en stor gryte med tomatsaus når jeg først er igang. Sausen kan fryses ned i porsjonspakker og benyttes senere. Praktisk, eller hva?
Oppskrift på min beste tomatsaus
For at denne tomatsausen faktisk skal kunne kalles min beste tomatsaus må den få koke en god stund. Den blir god om man har det travelt og vil bli fort ferdig også, men jeg anbefaler absolutt å la den koke litt ekstra, og gjerne et par-tre timer.
Tidsforbruk: 30 minutter – 3 timer
Antall: 1 porsjon
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser:
1 boks tomat
0,5 stangselleri
0,5 løk
0,5 gulrot
2 ss tomatpuré
1 ss rapsolje
1 terning grønnsaksbuljong
0,5 ss basilikum
0,5 ss persille
2 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
1 ts sukker
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Finnhakk stangselleri, løk, gulrot, soltørkede tomater og hvitløk.
- Fres det hele i litt olje i ei gryte til løken er blank.
- TIlsett tomatpuré og rør om noen ganger.
- Ha i resten av ingrediensene og kok opp. La det hele småkoke til sausen tykner. Rør om med jevne mellomrom.
- Sausen blir ekstra god når den koker lenge. Derfor pleier jeg å tilsette ekstra vann med jevne mellomrom og la den koke i flere timer. Husk å røre rundt i ny og ne for å unngå at det hele svir seg!
Legg igjen en kommentar