
Chana masala servert med syltede grønnsaker, ris og naan
For et halvt år siden flytta jeg ut av Oslogryta. Det var mye jeg gleda meg til med å komme meg et lite stykke utenfor sentrum, men å flytte fra matbutikkene, restaurantene og kafeene var absolutt ikke noe jeg gleda meg til. Men det tok ikke lange tida før en restaurant i mitt nye nærområdet virkelig overbeviste meg med en knallgod chana masala. Og jeg har spist flere andre deilige retter på Lahore siden. Restauranten kan absolutt anbefales om du er i området og liker punjabimat.
Oppskrift på chana masala
Chana masala er en herlig og smakfull matrett fra punjabområdet, som ligger delvis i Pakistan og delvis i India. Retten består av deilige krydrede kikerter og er vegansk. Krydrede kikerter høres kanskje ikke så spennende ut, men tro meg, det er helt knall. Og la deg ikke skremme av at lista med ingredienser er lang – det er mange forskjellige krydre som sørger for at retten blir skikkelig god!
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
Chana masala:
4 store tomater
200 g kikerter
0,5 løk
2 fedd hvitløk
10 g fersk ingefær
1 rød chili
0,5 ss spisskummen
0,25 ss salt
0,5 ts chilipulver
0,5 ts malt koriander
0,5 ts gurkemeie
0,5 ts svarte sennepsfrø
1 ts garam masala
0,5 ts paprika
1 ts sukker
0,5 lime
0,5 dl vann
2 ss rapsolje
1 håndfull fersk koriander
Sylta agurk og rødløk:
0,25 agurk
0,25 rødløk
0,5 dl hvitvinseddik
1 dl vann
2 ss sukker
0,5 ts salt
2 porsjoner ris
2 naanbrød
TIPS! Chana masala smaker også godt med mango chutney som tilbehør om du ønsker å variere litt.
Fremgangsmåte:
- Hakk agurk og rødløk i små biter.
- Kok opp hvitvinseddik, vann, sukker og salt. Trekk gryta av varmen og ha agurk og rødløk i.
- Finhakk løk, ingefær og chili og fres det raskt i oljen på sterk varme i ei gryte med tykk bunn.
- Ha over sukker og krydder over og fres videre i et par minutter. Rør godt om så det ikke svir seg.
- Grovhakk tomat og finhakk hvitløk og ha det i gryta.
- Tilsett vann og lime og la gryta småkoke i omlag 15 minutter. Rør om i ny og ne.
- Kok ris som anvist på pakka.
- Ha kikerter i tomatsausen og kok opp.
- Tøm vannet av de syltede grønnsakene.
- Server chana masala toppet med koriander og med ris og syltede grønnsaker som tilbehør.
Legg igjen en kommentar