• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Chana masala

6. februar 2018 By Mia Skriv en kommentar

Chana masala

Chana masala servert med syltede grønnsaker, ris og naan

For et halvt år siden flytta jeg ut av Oslogryta. Det var mye jeg gleda meg til med å komme meg et lite stykke utenfor sentrum, men å flytte fra matbutikkene, restaurantene og kafeene var absolutt ikke noe jeg gleda meg til. Men det tok ikke lange tida før en restaurant i mitt nye nærområdet virkelig overbeviste meg med en knallgod chana masala. Og jeg har spist flere andre deilige retter på Lahore siden. Restauranten kan absolutt anbefales om du er i området og liker punjabimat.

Chana masala

Oppskrift på chana masala

Chana masala er en herlig og smakfull matrett fra punjabområdet, som ligger delvis i Pakistan og delvis i India. Retten består av deilige krydrede kikerter og er vegansk. Krydrede kikerter høres kanskje ikke så spennende ut, men tro meg, det er helt knall. Og la deg ikke skremme av at lista med ingredienser er lang – det er mange forskjellige krydre som sørger for at retten blir skikkelig god!

Ingredienser:

-gir 2 porsjoner

Chana masala:
4 store tomater
200 g kikerter
0,5 løk
2 fedd hvitløk
10 g fersk ingefær
1 rød chili
0,5 ss spisskummen
0,25 ss salt
0,5 ts chilipulver
0,5 ts malt koriander
0,5 ts gurkemeie
0,5 ts svarte sennepsfrø
1 ts garam masala
0,5 ts paprika
1 ts sukker
0,5 lime
0,5 dl vann
2 ss rapsolje
1 håndfull fersk koriander

Sylta agurk og rødløk:
0,25 agurk
0,25 rødløk
0,5 dl hvitvinseddik
1 dl vann
2 ss  sukker
0,5 ts salt

2 porsjoner ris
2 naanbrød

TIPS! Chana masala smaker også godt med mango chutney som tilbehør om du ønsker å variere litt.

Fremgangsmåte:

  1. Hakk agurk og rødløk i små biter.
  2. Kok opp hvitvinseddik, vann, sukker og salt. Trekk gryta av varmen og ha agurk og rødløk i.
  3. Finhakk løk, ingefær og chili og fres det raskt i oljen på sterk varme i ei gryte med tykk bunn.
  4. Ha over sukker og krydder over og fres videre i et par minutter. Rør godt om så det ikke svir seg.
  5. Grovhakk tomat og finhakk hvitløk og ha det i gryta.
  6. Tilsett vann og lime og la gryta småkoke i omlag 15 minutter. Rør om i ny og ne.
  7. Kok ris som anvist på pakka.
  8. Ha kikerter i tomatsausen og kok opp.
  9. Tøm vannet av de syltede grønnsakene.
  10. Server chana masala toppet med koriander og med ris og syltede grønnsaker som tilbehør.

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: vegansk, Vegetar

Forrige post: « Ukemeny med middager som kan lages på forhånd
Neste post: Ovnsbakte tomater med hvitløk og timian »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat