
Ovnsbakte tomater med hvitløk og timian toppet med maldonsalt
Baking av tomater får virkelig frem mye god smak. Det er riktignok ikke denne oppskrifta jeg ville prøvd meg på om jeg hadde dårlig tid, for tomatene skal stå lenge og godgjøre seg i ovnen. En hurtigløsning av denne oppskrifta er å frese tomatene i ei stekepanne. Det gir riktignok ikke helt like smakfulle tomater som denne oppskrifta under resulterer i, men de passer perfekt som et lite tilbehør til omelett eller lignende!
Oppskrift på ovnsbakte tomater med hvitløk og timian
Denne oppskrifta på ovnsbakte tomater med hvitløk og timian innebærer langtidsbaking av tomatene. Det tar altså litt tid, men det krever ikke store innsatsen. Det hele resulterer i smakfulle tomater som kan serveres både varme og kalde! Tomatene passer godt som tilbehør til det meste av kjøtt, vegetar og fisk. De gjør seg også på tapasbordet eller på en sandwich.
Ingredienser:
1 kg blandede gode tomater
1 hel hvitløk
0,5 dl ovilvenolje
6 kvaster timian
1 ss maldonsalt
Fremgangsmåte:
- Fjern eventuelle stilker fra tomatene og skyll dem godt.
- Del de store tomatene i tykke skiver. De kan også stekes hele, men dette gir enda lengre steketid.
- Rens hvitløksfeddene og fordel tomater og hvitløksfedd på et smurt eller bakepapirkledd stekebrett.
- Del timiankvastene i mindre biter og ta av eventuelle harde deler av stilken. Fordel timian over tomatene.
- Dryss over maldonsalt og stek midt i ovnen på 150 grader over- og undervarme i 2 timer.
OVNSBAKTE TOMATER MED HVITLØK OG TIMIAN: Er dette for 4 porsjoner den oppskriften du har lagt ut?
Ja, tilbehør/tapasbidrag til 4 🙂