• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Ovnsbakte tomater med hvitløk og timian

7. februar 2018 By Mia Leave a Comment

Ovnsbakte tomater med hvitløk og timian

Ovnsbakte tomater med hvitløk og timian toppet med maldonsalt

Baking av tomater får virkelig frem mye god smak. Det er riktignok ikke denne oppskrifta jeg ville prøvd meg på om jeg hadde dårlig tid, for tomatene skal stå lenge og godgjøre seg i ovnen. En hurtigløsning av denne oppskrifta er å frese tomatene i ei stekepanne. Det gir riktignok ikke helt like smakfulle tomater som denne oppskrifta under resulterer i, men de passer perfekt som et lite tilbehør til omelett eller lignende!

Ovnsbakte tomater med hvitløk og timian

Ovnsbakte tomater med hvitløk og timian

Oppskrift på ovnsbakte tomater med hvitløk og timian

Denne oppskrifta på ovnsbakte tomater med hvitløk og timian innebærer langtidsbaking av tomatene. Det tar altså litt tid, men det krever ikke store innsatsen. Det hele resulterer i smakfulle tomater som kan serveres både varme og kalde! Tomatene passer godt som tilbehør til det meste av kjøtt, vegetar og fisk. De gjør seg også på tapasbordet eller på en sandwich.

Ingredienser:

1 kg blandede gode tomater
1 hel hvitløk
0,5 dl ovilvenolje
6 kvaster timian
1 ss maldonsalt

Fremgangsmåte:

  1. Fjern eventuelle stilker fra tomatene og skyll dem godt.
  2. Del de store tomatene i tykke skiver. De kan også stekes hele, men dette gir enda lengre steketid.
  3. Rens hvitløksfeddene og fordel tomater og hvitløksfedd på et smurt eller bakepapirkledd stekebrett.
  4. Del timiankvastene i mindre biter og ta av eventuelle harde deler av stilken. Fordel timian over tomatene.
  5. Dryss over maldonsalt og stek midt i ovnen på 150 grader over- og undervarme i 2 timer.

Ovnsbakte tomater med hvitløk og timian

Filed Under: Oppskrifter, Smårett, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: Tapas

Previous Post: « Chana masala
Next Post: Stor kanelflette »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme