Når man er over middels glad i kanelboller – hva er vel da mer fristende enn å lage en skikkelig stor kanelflette? For å unngå å forspise seg temmelig kraftig kan det absolutt være en stor fordel å invitere flere kanelbolle glade mennesker, dele opp kanelfletta i mindre biter og nyte den i godt lag.
Oppskrift på en skikkelig stor kanelflette
Stor kanelflette blir ikke bare fin å se på, men den kan også nytes av mange. Skjær den opp, del ut og kos deg i godt lag!
Ingredienser:
-gir 1 stor bolle (gir rikelig til 6 personer)
3 dl melk
500 g hvetemel
50 g smør
1/2 pk gjær
50 g sukker
0,5 ts salt
Fyll:
100 g smør
1 dl sukker
1,5 ss kanel
1 egg til pensling
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret og bland det med lunken melk. Når blandinga er fingervarm røres gjæren inn. Sett smøret til fyllet på kjøkkenbenken så det blir mykt til det skal brukes.
- Rør inn sukker og salt og tilsett mel gradvis mens deigen eltes. Tilsett mel til deigen er akkurat så så fast at den ikke er klissete, men den skal være fuktig. Elt godt, og la så deigen heve til dobbelt størrelse.
- Bland sammen smør, sukker og kanel til fyll.
- Elt deigen lett og rull deigen ut til en lang pølse, på ca. 60 cm. Kjevle så deigen ut til en bredde på omtrent 40 cm.
- Smør fyllet utover deigen. Rull rektangelet sammen fra ene langsida så du får ei lang pølse.
- Skjær deigen i to på langs slik at du står igjen med to lange remser.
- Tvinn remsene sammen med snittflatene liggende opp (slik at du ser lagene med deig og fyll).
- Snurr «fletta» som et sneglehus og stikk den ytterste enden godt under snurren.
- La deigen etterheve i minst 30 minutter.
- Pensle med egg og stek midt i forvarmet ovn, over og undervarme, på 200 °C i omtrent 25 minutter.
- Kjøl ned på rist.
Legg igjen en kommentar