• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus med spaghetti og salat

25. februar 2018 By Mia Skriv en kommentar

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus toppa med litt basilikum

Det å trille en haug med kjøttboller er ikke noe jeg har for vane å sette i gang med på en helt vanlig hverdag. Men fordelen med disse kjøttbollene er at man kan lage mange en dag man har god tid (eller jukse med ferdigkjøttboller, selvsagt), fryse dem ned i passe store porsjoner og ta dem opp igjen når man føler for å lage denne retten. Eller en annen rett med kjøttboller for den saks skyld! Og skulle du ønske å lage retten med grønnsaksboller eller andre typer kjøttboller, så passer det også supert.

Oppskrift på gratinerte kjøttboller i tomatsaus med spaghetti og salat

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus likes av både store og små, og retten kan lages nesten fiks ferdig dagen i forveien.

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

Antall porsjoner: 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tidsforbruk: 30 – 40 minutter

Ingredienser:

Kjøttboller:
1 pk kjøttdeig (ca. 400 g)
1 egg
2 fedd hvitløk
0,5 løk
50 g revet parmesan
1 stor neve fersk basilikum (ev. 1 ts tørka basilikum)
1,5  dl lettkokte havregryn
15 sorte oliven
1 ts salt
0,5 ts pepper
3 ss rapsolje

Tomatsaus:
2 bokser hermetiske tomater
1 stilk stangselleri
0,5 løk
1 fedd hvitløk
3 soltørkede tomater
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl vann
1 ss akasiehonning
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss rapsolje

125 g mozzarella

4 porsjoner blandet salat
4 porsjoner pasta

 

Fremgangsmåte:

  1. Hakk stangselleri, løk, hvitløk og soltørkede tomater til tomatsausen relativt fint. Fres det hele med olje i ei gryte på middels varme til løken er blank.
  2. Ha over buljong, vann, tomater og honning og kok opp. La det hele småkoke og rør om innimellom.
  3. Finhakk løk, hvitløk, oliven og basilikum til kjøttbollene og riv parmesan. Bland dette sammen med kjøttdeig, sammenvispet egg, havregryn, salt og pepper.
  4. Bland kjøttfarsen godt sammen. Har du god tid kan du gjerne la farsen stå litt – har du dårlig tid durer du bare i vei.
  5. Forvarm stekeovnen til 200 °C, over- og undervarme.
  6. Form små kjøttboller av farsen.
  7. Varm oljen i ei stekepanne og brun kjøttbollene på hver side på middels til sterk varme. Kjøttbollene skal få farge på stekeflata, men må ikke være gjennomstekte ettersom retten skal ovnsbakes.
  8. Miks tomatsausen sammen med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
  9. Ha kjøttbollene og tomatsausen i ei ildfast form skjær mozzarella i skiver og legg på toppen av forma.
  10. Stek forma på 200 °C til mozzarellaen har fått litt farge, i omlag 10 minutter.
  11. Kok pasta som anvist på pakka.
  12. Server kjøttboller med pasta og salat.

Gratinerte kjøttboller i tomatsaus

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Storfe Tagged With: Barnevennlig

Forrige post: « Stor kanelflette
Neste post: Kremet auberginedipp »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat