Det er riktignok ganske mange år siden, men det var en liten periode hvor jeg trodde at jeg likte aubergine veldig mye bedre enn «eggplant». Etter noen uheldige runder med et «slapt og vassent» bidrag fra eggplant på kafeer på ferietur var dommen knusende. Det tok heldigvis ikke lange tida før jeg skjønte at disse to grønnsakene var nøyaktig det samme. Senere har jeg kommet fram til at tilberedning er veldig viktig for meg når det kommer til aubergine. Og heldigvis har jeg funnet ut at aubergine også kan være superdeilig om det er tilberedt etter min smak!
Oppskrift på kremet auberginedipp
Kremet auberginedipp passer godt som dipp til både potetgull og grønnsaker, men kan også smake godt som tilbehør til middagen.
Ingredienser:
2 dl rømme
1 ovnsbakte aubergine
1 ss tahini
0,25 lime
1 hvitløksfedd
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
0,5 ts kajennepepper
0,5 ts salt
0,5 Ts pepper
1 håndfull bladpersille
Fremgangsmåte:
- Stek auberginene på over og undervarme, 225 °C, til auberginen er mør, i ca. 35 minutter. Lag et snitt i skinnet og trekk skinnet av når auberginen er kjølt noe ned. Tøm av vannet som renner av.
- Mos auberginen godt og tøm av eventuelt av ekstra vann som skiller seg ut.
- Finhakk persille og hvitløk bland inn aubergine, rømme, limesaft, tahini og krydder.
Legg igjen en kommentar