Oppskrift på ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus
Patatas bravas er en spansk tapasrett bestående av ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus. Retten er lett å lage og passer også godt som tilbehør. Ønsker du flere tips til potetbaserte tapasretter kan jeg anbefale saltbakte amandinepoteter og sesamstekte søtpoteter.
Ingredienser:
Poteter:
600 g poteter
4 ss olivenolje
Tomatsaus:
1 løk
2 hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss hvitvinsedik
1 boks grovhakkede tomater
1 ss tomatpuré
2 ts sukker
0,25 ts chilipulver
2 ts paprikapulver, røkt
1 ts salt
1 håndfull fersk persille
TIPS! Ønsker du en mildere utgave kan du hoppe over chilipulveret
Fremgangsmåte:
- Del potetene i båter, hell over olivenolje og stek potetene i ovnen i forvarmet ovn på 225 °C til potetene har fått farge, omtrent 35 minutter.
- Finhakk løk og hvitløk og fres det i litt olje. Rør inn tomatpuré, hvitvinseddik, chilipulver, paprikapulver, salt og sukker.
- Ha deretter i grovhakkede tomater og la det småkoke til sausen ikke lenger er rennende, i omtrent 10 minutter.
- Server poteter toppet med tomatsaus og fersk persille.
Når jeg skal lage i stand tapasbord synes jeg alltid det er så vanskelig å avgjøre hvor mye mat jeg skal lage. Det er ikke noe artig å lage for mye mat, men med tapas blir det fort alt for mye om man overdimensjonerer litt av alle retter. Derfor pleier jeg å holde de fleste rettene på et moderat nivå og lage relativt mye av noen enkle og gode retter, som patatas bravas og foccacia. Både foccacia og disse potetene blir gjerne smugspist litt på utover kvelden om jeg bare lar det bli stående, så derfor blir det sjelden mye til overs. Og skulle det bli mye til overs er det bare å varme det opp dagen derpå og servere det som tilbehør.
Denne oppskrifta er utviklet som en del av mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar