• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Patatas bravas – ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus

8. november 2016 By Mia Skriv en kommentar

Patatas bravas - ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus

Patatas bravas toppet med fersk persille

Oppskrift på ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus

Patatas bravas er en spansk tapasrett bestående av ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus. Retten er lett å lage og passer også godt som tilbehør. Ønsker du flere tips til potetbaserte tapasretter kan jeg anbefale saltbakte amandinepoteter og sesamstekte søtpoteter.

Ingredienser:

Poteter:
600 g poteter
4 ss olivenolje

Tomatsaus:
1 løk
2 hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss hvitvinsedik
1 boks grovhakkede tomater
1 ss tomatpuré
2 ts sukker
0,25 ts chilipulver
2 ts paprikapulver, røkt
1 ts salt
1 håndfull fersk persille

TIPS! Ønsker du en mildere utgave kan du hoppe over chilipulveret

 Fremgangsmåte:

  1. Del potetene i båter, hell over olivenolje og stek potetene i ovnen i forvarmet ovn på 225 °C til potetene har fått farge, omtrent 35 minutter.
  2. Finhakk løk og hvitløk og fres det i litt olje. Rør inn tomatpuré, hvitvinseddik, chilipulver, paprikapulver, salt og sukker.
  3. Ha deretter i grovhakkede tomater og la det småkoke til sausen ikke lenger er rennende, i omtrent 10 minutter.
  4. Server poteter toppet med tomatsaus og fersk persille.

Patatas bravas - ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus

Når jeg skal lage i stand tapasbord synes jeg alltid det er så vanskelig å avgjøre hvor mye mat jeg skal lage. Det er ikke noe artig å lage for mye mat, men med tapas blir det fort alt for mye om man overdimensjonerer litt av alle retter. Derfor pleier jeg å holde de fleste rettene på et moderat nivå og lage relativt mye av noen enkle og gode retter, som patatas bravas og foccacia. Både foccacia og disse potetene blir gjerne smugspist litt på utover kvelden om jeg bare lar det bli stående, så derfor blir det sjelden mye til overs. Og skulle det bli mye til overs er det bare å varme det opp dagen derpå og servere det som tilbehør.

Patatas bravas - ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus

Denne oppskrifta er utviklet som en del av mitt samarbeid med Helios

Filed Under: Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas Tagged With: Vegetar

Forrige post: « Godt krydret lam med hummus, pinjekjerner og granateple
Neste post: Rask chili med bacon og søtpotet »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat