• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Patatas bravas – ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus

8. november 2016 By Mia Leave a Comment

Patatas bravas - ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus

Patatas bravas toppet med fersk persille

Oppskrift på ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus

Patatas bravas er en spansk tapasrett bestående av ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus. Retten er lett å lage og passer også godt som tilbehør. Ønsker du flere tips til potetbaserte tapasretter kan jeg anbefale saltbakte amandinepoteter og sesamstekte søtpoteter.

Ingredienser:

Poteter:
600 g poteter
4 ss olivenolje

Tomatsaus:
1 løk
2 hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss hvitvinsedik
1 boks grovhakkede tomater
1 ss tomatpuré
2 ts sukker
0,25 ts chilipulver
2 ts paprikapulver, røkt
1 ts salt
1 håndfull fersk persille

TIPS! Ønsker du en mildere utgave kan du hoppe over chilipulveret

 Fremgangsmåte:

  1. Del potetene i båter, hell over olivenolje og stek potetene i ovnen i forvarmet ovn på 225 °C til potetene har fått farge, omtrent 35 minutter.
  2. Finhakk løk og hvitløk og fres det i litt olje. Rør inn tomatpuré, hvitvinseddik, chilipulver, paprikapulver, salt og sukker.
  3. Ha deretter i grovhakkede tomater og la det småkoke til sausen ikke lenger er rennende, i omtrent 10 minutter.
  4. Server poteter toppet med tomatsaus og fersk persille.

Patatas bravas - ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus

Når jeg skal lage i stand tapasbord synes jeg alltid det er så vanskelig å avgjøre hvor mye mat jeg skal lage. Det er ikke noe artig å lage for mye mat, men med tapas blir det fort alt for mye om man overdimensjonerer litt av alle retter. Derfor pleier jeg å holde de fleste rettene på et moderat nivå og lage relativt mye av noen enkle og gode retter, som patatas bravas og foccacia. Både foccacia og disse potetene blir gjerne smugspist litt på utover kvelden om jeg bare lar det bli stående, så derfor blir det sjelden mye til overs. Og skulle det bli mye til overs er det bare å varme det opp dagen derpå og servere det som tilbehør.

Patatas bravas - ovnsbakte poteter med smakfull tomatsaus

Denne oppskrifta er utviklet som en del av mitt samarbeid med Helios

Filed Under: Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas Tagged With: Vegetar

Previous Post: « Godt krydret lam med hummus, pinjekjerner og granateple
Next Post: Rask chili med bacon og søtpotet »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache
Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus
Konfekt
Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Vis flere innlegg

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd
Surdeigens kjemi
Surdeigsbase av rug dag 3
Sunt bananbrød

Vis flere innlegg

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing
Grove middagsvafler med ost og grønnsaker
Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater
Hjemmelaget ripsgele
Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg

Drikke

Sjokoladebombe
Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme