Oppskrift på saltbakte amandinepoteter
Saltbakte amandinepoteter er enkle å lage, og de gjør seg godt med noen gode dipper og sauser på tapasbordet. Bruk gjerne denne oppskrifta til andre typer poteter, men husk at steketiden da kan endres noe. Undersøk om potetene er møre ved å stikke i en av potetene med en gaffel. Skulle du være på jakt etter flere potetoppskrifter til tapas kan jeg anbefale sesamstekte søtpoteter, kremede småpoteter med aromasopp og bacon og ovnsbakte potetbåter med hvitløk og rosmarin.
Ingredienser:
-gir 10 poteter
10 amandinepoteter
500 g havsalt
TIPS! Saltbakte poteter er godt på tapasbordet med forskjellige dipper, for eksempel aioli, tzatziki eller pesto. Saltet tørker raskt inn etter bruk, og kan benyttes i to til tre omganger.
Fremgangsmåte:
- Skyll potetene godt og skjær bort eventuelle dårlige partier.
- Dekk bunnen av ei stor form med et tynt lag av salt, og legg potetene i forma. Dekk til med resten av saltet.
- Stek potetene på 200 °C til potetene er møre, i omtrent 40-50 minutter. Børst av saltet før servering. Potetene kan serveres både varme og kalde.
Når jeg skal servere tapas til mange synes jeg det er veldig vanskelig å vite hvor mye jeg skal lage. Det kan være både kjedelig og dyrt om man lage alt for mye av kompliserte tapasretter som ikke er særlig frysevennlige. Derfor har jeg begynt å lage mye av enkle ting som tzatziki, foccacia og saltbakte poteter. Om det spises uante mengder, som faktisk skjer nå og da når man serverer tapas, har jeg alltid rikelige mengder av disse rimelige og enkle tingene. I tillegg kan eventuelle rester av disse tre tingene brukes til så mangt, og man kan unngå å spise tapas til middag de fire neste dagene. Tzatziki passer som tilbehør til både middager og salater. Foccacia kan serveres som tilbehør til supper, middag eller grilles med litt god topping i ovnen. Saltbakte poteter smaker godt på skiva og i potetmos.
Legg igjen en kommentar