Oppskrift på smakfulle kjøttboller i tomatsaus
Ingredienselista til smakfulle kjøttboller i tomatsaus ser kanskje noe lang ut, men retten er lett å lage og den smaker rett og slett helt fortreffelig.
Ingredienser:
– 4 porsjoner
Kjøttboller:
400 g kjøttdeig
100 g kremost naturell
1 egg
0,5 løk
15 sorte oliven
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
4 ss rapsolje
Tomatsaus:
2 bokser tomater, hakkede
1 løk
1 gulrot
2 fedd hvitløk
2 ss balsamicoeddik
0,25 chili
1 ts tørket basilikum
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
2 ss rapsolje
Tilbehør:
400 g pasta
100 g blandede salatblader
16 cherrytomater
0,5 agurk
40 g parmesan
Fremgangsmåte:
1. Finhakk løk og oliven til kjøttbollene og visp sammen egg. Bland det hele godt sammen med kjøttdeig, kremost, salt og pepper.
2. Finhakk løk, hvitløk, chili og gulrot til tomatsausen. Stek grønnsakene i rapsolje til løken har blitt blank. Tilsett tomatboksene, salt, pepper, balsamicoeddik og basilikum. La det hele småkoke (rør om i ny og ne) mens resten av retten lages ferdig.
3. Rens salat og tomat, hakk agurk i mindre biter og riv parmesan.
4. Kok opp vann og kok pastaen som anvist på pakningen. Stek kjøttbollene på middels varme i rapsolje til de er gjennomstekt (i noen minutter på hver side).
5. Server kjøttboller med tomatsaus, pasta, salat og parmesan.
Kjøttboller i tomatsaus er utrolig lett å lage, men kravstor som jeg er synes jeg fort at det kan bli litt kjedelig. Derfor ble jeg raskt interessert da en kollega nevnte at hun hadde lagd kjøttboller med oliven i. Ved å velge gode og smakfulle oliven får man tilført rikelig med smak på en enkel måte. Fortvil ikke om du ikke liker oliven – disse kjøttbollene er utprøvd gjennom en aldri så liten blindtest på min kjære samboer som ikke er helt på godfot med oliven. Kjøttbollene gled ned på høykant både før og etter at jeg informerte om blindtesten.
Legg igjen en kommentar