• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Smakfulle kjøttboller i tomatsaus

19. april 2015 By Mia Skriv en kommentar

Oppskrift på smakfulle kjøttboller i tomatsaus

Ingredienselista til smakfulle kjøttboller i tomatsaus ser kanskje noe lang ut, men retten er lett å lage og den smaker rett og slett helt fortreffelig.

Ingredienser:

– 4 porsjoner

Kjøttboller:
400 g kjøttdeig
100 g kremost naturell
1 egg
0,5 løk
15 sorte oliven
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
4 ss rapsolje

Tomatsaus:
2 bokser tomater, hakkede
1 løk
1 gulrot
2 fedd hvitløk
2 ss balsamicoeddik
0,25 chili
1 ts tørket basilikum
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
2 ss rapsolje

Tilbehør:
400 g pasta
100 g blandede salatblader
16 cherrytomater
0,5 agurk
40 g parmesan

Fremgangsmåte:

1. Finhakk løk og oliven til kjøttbollene og visp sammen egg. Bland det hele godt sammen med kjøttdeig, kremost, salt og pepper.
2. Finhakk løk, hvitløk, chili og gulrot til tomatsausen. Stek grønnsakene i rapsolje til løken har blitt blank. Tilsett tomatboksene, salt, pepper, balsamicoeddik og basilikum. La det hele småkoke (rør om i ny og ne) mens resten av retten lages ferdig.
3. Rens salat og tomat, hakk agurk i mindre biter og riv parmesan.
4. Kok opp vann og kok pastaen som anvist på pakningen. Stek kjøttbollene på middels varme i rapsolje til de er gjennomstekt (i noen minutter på hver side).
5. Server kjøttboller med tomatsaus, pasta, salat og parmesan.

Kjøttboller i tomatsaus er utrolig lett å lage, men kravstor som jeg er synes jeg fort at det kan bli litt kjedelig. Derfor ble jeg raskt interessert da en kollega nevnte at hun hadde lagd kjøttboller med oliven i. Ved å velge gode og smakfulle oliven får man tilført rikelig med smak på en enkel måte. Fortvil ikke om du ikke liker oliven – disse kjøttbollene er utprøvd gjennom en aldri så liten blindtest  på min kjære samboer som ikke er helt på godfot med oliven. Kjøttbollene gled ned på høykant både før og etter at jeg informerte om blindtesten.

Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios.

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Storfe Tagged With: Kjøtt

Forrige post: « Syrlige vafler med havregryn
Neste post: Saltbakte amandinepoteter »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat