Oppskrift på syrlige vafler med havregryn
Syrlige vafler med havregryn er i seg selv forholdsvis sunne. Server vaflene med tilbehør alt etter om du ønsker å tilberede dem som mellommåltid eller dessert.
Ingredienser:
-gir 10-12 vafler
3 dl siktet hvetemel
2 dl lettkokte havregryn
3 ss sukker
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
0,5 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljesukker
6 dl skumma kulturmelk
2 egg
50 g smør, smeltet
TIPS! Dersom røra sveller mye og blir veldig tykk kan du tilsette litt lettmelk eller vann.
Fremgangsmåte:
- Bland de tørre ingrediensene sammen.
- Visp egg og smelt smør. Rør sammen kulturmelk, smør og egg og rør det tørre og det våte godt sammen. La røra svelle i omtrent 15 minutter før den stekes. Dersom røra er veldig tykk kan man tilsette litt lettmelk eller vann.
- Stek røra i et vaffeljern. Husk at røra allerede inneholder smør, så mengden smør som trengs til steking er liten. Røra er litt tykkere enn vanlig, og man må derfor være påpasselig med å ble røra litt rundt før man lukker jernet for å få fin form på vaflene.
Mitt første møte med arbeidslivet førte til en overdose vafler. Jeg jobba på et prosjekt hvor vi hadde møter med statusoppdateringer hver fredag. Og til møtet var det alltid vafler. Halvstekte vafler for å være helt nøyaktig. Jeg er i utgangspunktet glad i deigete kaker og denslags, men deigete vafler hver fredag i et helt år ble rett og slett hakket for mye for meg. Heldigvis har vaffellysta nå så smått begynt å komme tilbake. I alle fall så lenge jeg får steke dem skikkelig!
Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar