• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Syrlige vafler med havregryn

15. april 2015 By Mia Skriv en kommentar

Syrlige vafler med havregryn

Oppskrift på syrlige vafler med havregryn

Syrlige vafler med havregryn er i seg selv forholdsvis sunne. Server vaflene med tilbehør alt etter om du ønsker å tilberede dem som mellommåltid eller dessert.

Ingredienser:

-gir 10-12 vafler

3 dl siktet hvetemel
2 dl lettkokte havregryn
3 ss sukker
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
0,5 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljesukker
6 dl skumma kulturmelk
2 egg
50 g smør, smeltet

TIPS! Dersom røra sveller mye og blir veldig tykk kan du tilsette litt lettmelk eller vann.

Fremgangsmåte:

  1. Bland de tørre ingrediensene sammen.
  2. Visp egg og smelt smør. Rør sammen kulturmelk, smør og egg og rør det tørre og det våte godt sammen. La røra svelle i omtrent 15 minutter før den stekes. Dersom røra er veldig tykk kan man tilsette litt lettmelk eller vann.
  3. Stek røra i et vaffeljern. Husk at røra allerede inneholder smør, så mengden smør som trengs til steking er liten. Røra er litt tykkere enn vanlig, og man må derfor være påpasselig med å ble røra litt rundt før man lukker jernet for å få fin form på vaflene.

Syrlige vafler med havregryn

Mitt første møte med arbeidslivet førte til en overdose vafler. Jeg jobba på et prosjekt hvor vi hadde møter med statusoppdateringer hver fredag. Og til møtet var det alltid vafler. Halvstekte vafler for å være helt nøyaktig. Jeg er i utgangspunktet glad i deigete kaker og denslags, men deigete vafler hver fredag i et helt år ble rett og slett hakket for mye for meg. Heldigvis har vaffellysta nå så smått begynt å komme tilbake. I alle fall så lenge jeg får steke dem skikkelig!

Syrlige vafler med havregryn

Denne oppskrifta er skrevet i samarbeid med Helios

Filed Under: Annen dessert, Annen frokost, Annen lunsj, Dessert, Frokost, Lunsj, Mellommåltid, Oppskrifter, Smått og tilbehør Tagged With: Barnevennlig, Påske, Sunnere godsaker

Forrige post: « Ukemeny med smakfulle middager
Neste post: Smakfulle kjøttboller i tomatsaus »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat