Det ny måned og det betyr også at det er tid for en ny oppskriftsutfordring. Denne gangen er det Ina fra Mat på bordet som har utfordra sine medbloggere til å fokusere på poteter. Og det har allerede kommet mange herlige oppskrifter med potet. Linker flere fristede oppskrifter fra andre finner du nederst i innlegget.
Oppskrift på kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon er et mettende tilbehør med deilig smak. Server gjerne potetene til svin, kylling eller som en del av tapasbordet. Retten kan serveres både varm og kald.
-gir tilbehør til 3 porsjoner
500 g småpoteter
4 kvaster timian
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
150 g bacon i skiver
6 aromasopp
20 g smør
1,5 dl creme fraiche
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper
TIPS! Hold av noen baconbiter før det hele blandes sammen. Topp med bacon og en kvast timian som pynt før servering.
- Skyll og rens potetene. Del lange timiankvaster i mindre lengder.
- Finhakk hvitløk og bland sammen hvitløk, poteter, olje og timiankvaster.
- Ovnsbak potetene på 225 °C i til potetene har blitt møre, 30-40 minutter.
- Del bacon i korte strimler og stek baconet sprøtt i ei stekepanne.
- Rens aromasopp og del dem i båter.
- Stek aromasopp i baconfettet og tilsett litt ekstra smør om nødvendig.
- Dersom retten skal serveres kald bør poteter, bacon og aromasopp kjøles ned.
- Bland sammen poteter, bacon, aromasopp og crème fraîche i stekepanna. Varm opp dersom retten skal serveres varm.
- Smak til med urtesalt og pepper. Vær forsiktig med urtesaltet – noen typer bacon kan være veldig salt!
Forrige runde med oppskriftsutfordringen blant oss matbloggere var temaet beter. Et ganske spennende tema for meg, for jeg bruker så godt som aldri beter. Men det ble en skikkelig positiv opplevelse for meg, og denne oppskrifta på ovnsbakt rødbethummus ble til. I oktober har vi blitt utfordra til å lage noe med poteter, og dermed er jeg tilbake på hakket mer kjent grunn.
Og det er ikke bare jeg som har kasta meg over potetene denne måneden. Bord for to har lagt ut tre oppskrifter med potet som ser helt herlige ut, My nordic kitchen stiller med potetkaker med herlig fyll, Hver gang vi spiser har lagt ut en oppskrift på potetpytt med egg og bacon, Siv baker og steiker frister med en potet- og purreløksuppe og Et kjøkken i Istanbul har bidratt med rosebørek med potetfyll.
Rita
Hei! Skal potetene kjøles ned før de blandes med resten? Eller skal det blandes med resten av ingrediensene like etter ovnsbakingen?
Mia
Hei! Takk for spørsmålet. Jeg ser det er litt dårlig forklart, så jeg skal oppdatere oppskriftsteksten. Denne retten kan serveres både varm og kald. Dersom du skal servere den kald lønner det seg å kjøle ned. Ellers kan du bruke dem varme.
Karina
Hei! Er denne retten like god kald som varm? Og hvis man skal servere den kald, hvor lang tid i forveien er det greit å lage retten?
Mia
Hei! Jeg liker den aller best varm, men jeg synes den er god kald også! Du kan lage den et par dager i forveien, men dersom du vil at baconet skal være sprøtt bør det stekes samme dag.
Anka
hva ed printervennlig versjon