Oppskrift på wraps med krydret søtpotet, kidneybønner og guacamole
Wraps med krydret søtpotet, kidneybønner og guacamole er en småsterk vegetarisk rett som faller i smak hos de som liker godtkrydret mat. Ønsker du en mildere utgave av denne retten kan jeg anbefale å hoppe over cayenepepperet.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
Krydrede søtpoteter:
1 søtpotet
3 ss rapsolje
1,5 ts spisskummen
1,5 ts paprikakrydder
0,5 ts cayennepepper
0,5 ts salt
Annet fyll:
1 løk
1 paprika
1 boks kidneybønner
1 ss rapsolje
1 ss lønnesirup
0,5 lime
1 håndfull fersk koriander
Guacamole:
2 avokado
1 fedd hvitløk
2 tomater
0,5 ts grønnsakssalt
0,5 lime
6 tortillalefser
Fremgangsmåte:
- Skrell søtpoteter og kutt dem i terninger. Legg terningene på et stekebrett, hell over olje og dryss over krydder. Stek det hele i forvarmet ovn, 225 °C i til de er møre, i omlag 20 minutter.
- Finhakk hvitløk til guacamole og hakk tomat forholdsvis fint. Klem noe av saften ut av tomaten og bland hvitløk og tomat med most avokado. Smak til med lime og grønnsakssalt.
- Hakk paprika og løk grovt og fres det hele raskt på sterk varme med litt rapsolje. Skru ned varmen og tilsett limesaft og lønnesirup. Rør inn terningene av søtpotet.
- Server wraps med fyllet, guacemole og topp med koriander.
Jeg smakte wraps med søtpotet ved en aldri så liten tilfeldighet første gang. Rett etter at jeg fått tingene inn igjennom døra da jeg kom hjem fra årets sommerferie, innså jeg at jeg var i overkant sulten og kjøleskapet var i underkant innholdsrikt. Tomt kjøleskap og søndagsstengte butikker med andre ord. Min sjarme faller omvendt proporsjonalt med sultnivået, så da er det bare å reagere raskt. Heldigvis har det å bo sentralt i Oslo enkelte fordeler. En av de nærmeste stedene med take-away var raske med å gi med en wrap med søtpotet og smilet var igjen på plass. Redningswrapen var knallgod, og dermed havna broren dens her på bloggen!
Denne oppskrifta er utviklet som en del av mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar