
Pynt gjerne chili sin carne med litt persille rett før servering.
Oppskrift på chili sin carne
Chili sin carne er en vegetarisk tex-mex-rett som smaker godt alene, men du får et ekstra godt ekstra god om du serverer den med guacamole og tortillachips som tilbehør.
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
1 boks kidneybønner, avrent
1 boks hakkede tomater
0,5 rød paprika
1 gulrot
0,5 løk
1 fedd hvitløk
0,5 rød chili
1 ts paprikapulver
0,25 ts kanel
1 ts sukker
15 g kokesjokolade
1 håndfull fersk persille
0,25 ts urtesalt
2 ss olje til steking
TIPS! Retten smaker godt med guacamole og tortillachips om du ønsker å servere med litt tilbehør.
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk og chili og hakk løk, gulrot og paprika i middels store biter. Stek det hele i litt olje til løken er blank. Tilsett paprikapulver, kanel og grønnsakssalt og la det surre i ett minutt.
- Tilsett hakkede tomater, sjokolade og sukker og bønner og la det hele småkoke i 15 minutter.
- Tilsett persille rett før servering.
Chili sin carne er en vegetarisk tex-mex-rett. At tex-mex er en betegnelse for meksikanskinspirert mat, er kanskje ingen nyhet for ikke ukjent for oss taco-elskende nordmenn. Men midt i min produksjon av chili sin carne slo det meg at jeg faktisk ikke visste noe videre om betegnelsens betydning og bakgrunn. Tex-mex står for Texas Mexico, og er altså en fellesbetegnelse for mat fra USA, men som har sine røtter i Mexico. Chili sin carne smaker godt alene, men den kan også serveres sammen med andre godsaker innen sjangeren tex-mex, for eksempel guacamole og tortillachips.
Legg igjen en kommentar