• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki

16. oktober 2016 By Mia Skriv en kommentar

Varmrøkt ørret med grønn potetsalat

Varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki

Oppskrift på varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki

Varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki er lett å lage og smaker aldeles fortreffelig. Retten kan serveres som middag, men passer også som forrett om du reduserer porsjonene noe.

Ingredienser:

-gir 2 porsjoner

250 g varmrøkt ørret

Potetsalat:
400 g små poteter
2 sjalottløk
250 g grønn asparges
3 ss olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts urtesalt
1 neve persille

Tzatziki:
1,5 dl fast yoghurt
0,5 agurk
1 fedd hvitløk
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper
0,1 sitron

Fremgangsmåte:

  1. Kok poteter til de er møre. Avkjøl med kaldt vann.
  2. Rens asparges og knekk av den nederste biten av stilken. Kok asparges med litt vann i 2-4 minutter. Avkjøl med kaldt vann.
  3. Finhakk sjalottløk og bland sammen alle ingrediensene til potetsalaten.
  4. Riv agurken på et råkostjern og klem ut det meste av vannet fra agurken.
  5. Finhakk hvitløk og bland den med yoghurt og agurk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Server varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki.

Varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki

Mitt første møte med varmrøkt ørret var da jeg gikk på videregående skole og jobbet som ekstrahjelp i ferskvaren på Meny. Vi hadde et lite mini-røkeri hvor vi røkte laks og ørret. Man kan vel si at jeg falt pladask. Heldigvis måtte vi i ny og ne forbarme oss over restene av røkt fisk på som satt igjen på stekebrettet i røkemaskinen. Den varmrøkte fisken man får kjøpt i butikken kan riktignok ikke helt måle seg med den som kommer rykende varm ut fra røykemaskina, men den smaker aldeles fortreffelig på toppen av en deilig, grønn potetsalat.

Varmrøkt ørret med grønn potetsalat

Varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki

Filed Under: Fisk, Middag, Oppskrifter Tagged With: Rask middag

Forrige post: « Chili sin carne
Neste post: Ovnsbakte potetbåter med hvitløk og rosmarin »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat