
Varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki
Oppskrift på varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki
Varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki er lett å lage og smaker aldeles fortreffelig. Retten kan serveres som middag, men passer også som forrett om du reduserer porsjonene noe.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
250 g varmrøkt ørret
Potetsalat:
400 g små poteter
2 sjalottløk
250 g grønn asparges
3 ss olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts urtesalt
1 neve persille
Tzatziki:
1,5 dl fast yoghurt
0,5 agurk
1 fedd hvitløk
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper
0,1 sitron
Fremgangsmåte:
- Kok poteter til de er møre. Avkjøl med kaldt vann.
- Rens asparges og knekk av den nederste biten av stilken. Kok asparges med litt vann i 2-4 minutter. Avkjøl med kaldt vann.
- Finhakk sjalottløk og bland sammen alle ingrediensene til potetsalaten.
- Riv agurken på et råkostjern og klem ut det meste av vannet fra agurken.
- Finhakk hvitløk og bland den med yoghurt og agurk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Server varmrøkt ørret med grønn potetsalat og tzatziki.
Mitt første møte med varmrøkt ørret var da jeg gikk på videregående skole og jobbet som ekstrahjelp i ferskvaren på Meny. Vi hadde et lite mini-røkeri hvor vi røkte laks og ørret. Man kan vel si at jeg falt pladask. Heldigvis måtte vi i ny og ne forbarme oss over restene av røkt fisk på som satt igjen på stekebrettet i røkemaskinen. Den varmrøkte fisken man får kjøpt i butikken kan riktignok ikke helt måle seg med den som kommer rykende varm ut fra røykemaskina, men den smaker aldeles fortreffelig på toppen av en deilig, grønn potetsalat.
Legg igjen en kommentar