Oppskrift på ovnsbakte potetbåter med hvitløk og rosmarin
Ovnsbakte potetbåter med hvitløk og rosmarin er veldig smakfulle og passer som tilbehør til både kjøtt og fisk, men smaker også utmerket til en grønnsaksburger.
Ingredienser:
-gir tilbehør til 3 personer
6 poteter
10 hvitløksfedd (med skall)
2 stilker rosmarin
0,1 sitron
3 ss olivenolje
1,5 ts maldonsalt
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Rens potetene, skjær dem i båter og legg dem i ei smurt ildfast form.
- Rens hvitløksfeddene frie for løst skal, og la resten av skallet sitte på. Fordel feddene rundt i den ildfaste forma.
- Hakk rosmarin.
- Hell olivenolje over potetene og klem over sitronsaft.
- Dryss rosmarin, pepper og halvparten av saltet over potetbåtene.
- Stek potetene i forvarmet ovn på 225 °C til potetbåtene har fått farge, i 35-45 minutter.
- Dryss resten av saltet over før servering.
Legal disclaimer: Hvitløksånde må forventes. Mias Mat tar ikke ansvaret for eventuell åndenød blant tilfeldige forbipasserende du skulle være så uheldig å puste på rett etter disse potetbåtene er inntatt…
I forbindelse med oktobers oppskriftsutfordring blant oss matbloggere har jeg lagd et par deilige oppskrifter med poteter (jepp, temaet denne måneden var poteter), og jeg må faktisk innrømme at jeg hadde til dels glemt hvor mye godt man kan lage av vanlige, dødelige poteter. De siste åra har jeg lagd mye godt med søtpoteter, og de har i stor grad tatt over for vanlige poteter som tilbehør i mitt kjøkken. Jeg har fremdeles en forkjærlighet for søtpoteten, men det var nok på tide å få opp øynene for den tradisjonelle poteten igjen.
Jeg har også publisert oppskrifta på kremede småpoteter med aromasopp og bacon i forbindelse med denne månedens oppskriftsutfordring. Ønsker du å ta en titt på de mange deilige oppskriftene andre matbloggere har bidratt med til oppskriftsutfordringen kan du finne dem ved å søke på #oppskriftsutfordringen på sosiale medier.
Legg igjen en kommentar