For noen år siden var jeg på ferietur i Mexico. Ettersom jeg er veldig glad i å smake på nye og spennende matretter så jeg virkelig frem imot å sette tennene i ekte meksikansk mat. Men det tok dessverre ikke mer enn et par dager før jeg gikk skikkelig ned for telling med mageproblemer – typisk nok. Jeg rakk heldigvis å få smakt en utrolig god guacamole før jeg ble dårlig. Denne guacamolen inneholdt tomat, hvilket var nytt for meg. Men i ettertid har tomat så godt som blitt en fast ingrediens i min guacamole. Enkelt, godt og sunt!
Oppskrift på guacamole med tomat og rømme
Guacamole med tomat og rømme passer godt som dipp eller som tilbehør til forskjellig tacolignende retter. En enkel guacamole er god og den er lagd i en fei!
Ingredienser:
1 stor og moden avokado
1 tomat
1 hvitløksfedd
3 ss rømme
2 ss saft av sitron
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Finhakk hvitløk og hakk tomat forholdsvis fint.Tørk av noe av tomatsafta om tomaten er veldig rennende.
- Mos avokadoen godt og bland avokado med hvitløk og tomat.
- Tilsett rømme og sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Rikke
Hej Mia.
Jeg er vild med din blog. Den er så fin og hyggelig og det er nogle fantastiske opskrifter du har 🙂
Jeg er fra Danmark, men forstår stort set alt du skriver. Jeg har dog et spørgsmål angående din guacamole.
Du skriver at der skal 3 ss rømme i – hvad er det? Kan du forklare det eller måske skrive ordet på engelsk? 🙂
Mia
Hei Rikke!
Hyggelig å høre at du liker bloggen!
Rømme er sour cream på engelsk. Du kan også bruke crème fraiche, men jeg tror det blir hakket bedre med rømme.
Mia 😀