Mia fra matbloggen Green Bonanza har satt igang en utfordring blant oss matbloggere. Denne gangen går utfordringen ut på å lage en noe med beter. Det er virkelig en reell utfordring for min del ettersom jeg knappest har lagd noe med beter før, men det er jo ingen tvil om at det er på tide å endre på dette. Link til flere gode oppskrifter fra bete-utfordringen finner du nederst i innlegget.
Oppskrift på ovnsbakt rødbethummus
Rødbethummus er deilig på smak og en fryd for øyet. Hummusen gjør seg godt på skiva, som tilbehør til en middagsrett og er en slager på tapasbordet.
Ingredienser:
1 boks kikerter
2 ts spisskummin
0,25 ts pepper
300 g rødbete
3 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
1 ss tahini
1 dl olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts salt
TIPS! Pynt gjerne hummusen med litt olivenolje, sesamfrø og persille før servering.
Fremgangsmåte:
- Skrell rødbeten og del den i grove terninger. Hell over 3 ss olivenolje og stek på 225 °C til bitene er møre, omtrent 30 minutter. La bitene nedkjøles noe.
- Ha alle ingrediensene med unntak av sitron og salt over i en bolle og miks sammen med en stavmikser.
- Smak til med salt og sitron.
Så var det dette med beter. For meg har de lenge kun vært del av høstens stilige farger, og med denne matbloggutfordringen fikk jeg endelig gjort alvor av tanken om å bli hakket bedre kjent med betene. Denne utfordringen skal gå på rundgang og dermed kommer det til å utfordres i temaer av mange slag. Liker du temaet kan du finne alles bidrag på sosiale medier ved å søke på #oppskriftsutfordringen. Her finner du noen av mine favoritter fra månedens utfordring:
Rødbetmousse fra Idefull
Quinoasalat med beter fra Green Bonanza
Stekt og marinert mangold fra Lise von Krogh
Beet & berry bowl fra My nordic kitchen
Kvit pizza med beter fra Kvardagsmat
Liv
Tusen takk for at du gjør det lettvint for meg å finne gode tapasretter! Jeg lurer på om det går greit å bruke sylta rødbeter til rødbethummusen?
Mia
Hei! Jeg har aldri prøvd, men det vil jeg tro går fint. Smaken blir nok hakket mer syrlig, så jeg ville tilsatt rødbetene litt gradvis i fall det blir bedre med hakket mindre rødbeter. Lykke til! 🙂
Liv
Tusen takk for svar! Jeg lagde søtpotethummusen, og den ble kjempegod!