• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Ovnsbakt rødbethummus

2. september 2016 By Mia 3 kommentarer

Ovnsbakt rødbethummus

Ovnsbakt rødbethummus toppet med olivenolje, sesamfrø og persille

Mia fra matbloggen Green Bonanza har satt igang en utfordring blant oss matbloggere. Denne gangen går utfordringen ut på å lage en noe med beter. Det er virkelig en reell utfordring for min del ettersom jeg knappest har lagd noe med beter før, men det er jo ingen tvil om at det er på tide å endre på dette. Link til flere gode oppskrifter fra bete-utfordringen finner du nederst i innlegget.

Oppskrift på ovnsbakt rødbethummus

Rødbethummus er deilig på smak og en fryd for øyet. Hummusen gjør seg godt på skiva, som tilbehør til en middagsrett og er en slager på tapasbordet.

Ingredienser:

1 boks kikerter
2 ts spisskummin
0,25 ts pepper
300 g rødbete
3 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
1 ss tahini
1 dl olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts salt

TIPS! Pynt gjerne hummusen med litt olivenolje, sesamfrø og persille før servering.

Fremgangsmåte:

  1. Skrell rødbeten og del den i grove terninger. Hell over 3 ss olivenolje og stek på 225 °C til bitene er møre, omtrent 30 minutter. La bitene nedkjøles noe.
  2. Ha alle ingrediensene med unntak av sitron og salt over i en bolle og miks sammen med en stavmikser.
  3. Smak til med salt og sitron.

Rugblings med rødbethummus, chevre og spirer

Så var det dette med beter. For meg har de lenge kun vært del av høstens stilige farger, og med denne matbloggutfordringen fikk jeg endelig gjort alvor av tanken om å bli hakket bedre kjent med betene. Denne utfordringen skal gå på rundgang og dermed kommer det til å utfordres i temaer av mange slag. Liker du temaet kan du finne alles bidrag på sosiale medier ved å søke på #oppskriftsutfordringen. Her finner du noen av mine favoritter fra månedens utfordring:

Rødbetmousse fra Idefull

Quinoasalat med beter fra Green Bonanza

Stekt og marinert mangold fra Lise von Krogh

Beet & berry bowl fra My nordic kitchen

Kvit pizza med beter fra Kvardagsmat

Ovnsbakt rødbethummus

Ovnsbakt rødbethummus

Filed Under: Dipp og saus, Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: Tapas, vegansk, Vegetar

Forrige post: « Ukemeny med italienskinspirert mat
Neste post: Ovnsbakte epler med søtt fyll og flettetopp »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Liv

    9. november 2018 ved 00:32

    Tusen takk for at du gjør det lettvint for meg å finne gode tapasretter! Jeg lurer på om det går greit å bruke sylta rødbeter til rødbethummusen?

    Svar
    • Mia

      9. november 2018 ved 18:57

      Hei! Jeg har aldri prøvd, men det vil jeg tro går fint. Smaken blir nok hakket mer syrlig, så jeg ville tilsatt rødbetene litt gradvis i fall det blir bedre med hakket mindre rødbeter. Lykke til! 🙂

      Svar
      • Liv

        10. november 2018 ved 23:15

        Tusen takk for svar! Jeg lagde søtpotethummusen, og den ble kjempegod!

        Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat