Oppskrift på ovnsbakte epler med søtt fyll og flettetopp
Ovnsbakte epler med søtt fyll og flettetopp smaker herlig og ser stilige ut. Server eplene alene eller med ei kule vaniljeis mens eplene fremdeles er varme.
-gir 4 porsjoner
Fylte epler:
4 epler
1 dl lettkokete havregryn
20 g brun farin
0,5 ts kanel
0,25 ts malt muskat
20 g rosiner
20 g smør
Mørdeig:
40 g smør
1,25 dl siktet hvetemel
20 g sukker
1 ts vann
TIPS! Toppen på eplet kan enkelt varieres om ønskelig. Klem ut et hjerte eller en stjerne med pepperkakeform og legg på toppen av eplet før steking.
- Rens eplene og hul ut kjernen. Skjær av toppen og bunnen på eplet så det har to rette overflater. Sett eplene i ei ildfast form eller på litt bakepapir.
- Bland sammen havregryn, brun farin, kanel, muskat, rosiner og temperert smør. Fyll dette i hullene i eplene.
- Ha temperert smør, sukker og vann til mørdeigen i en bolle og kna inn mel til mørdeigen er passe fast. Den skal ikke være klissete, men heller ikke ha så mye mel i at den er helt tørr.
- Kjevle deigen relativt tynt ut, skjær den i strimler og lag gittermønster. Skjær gittermønsteret til til størrelsen av eplene og legg det på toppen av eplene.
- Stek eplene på 225 °C til eplene er møre og paitoppen har fått farge, i omtrent 25 minutter.
Ovnsbakte epler er i seg selv helt herlige på smak. Når eplene fylles og pyntes med litt mørdeig har du en helt deilig dessert som også ser super ut. Synes du at gittermønsteret ser litt for komplisert ut, eller om du rett og slett ønsker et annet mønster, da kan jeg anbefale deg å finne fram pepperkakeformene. Stjerner og hjerter ser også fine ut på toppen av epler!
Legg igjen en kommentar