Oppskrift på tzatziki
Tzatziki er sunt og godt, og kan ofte erstatte saus. Jeg lager gjerne tzatziki til grillmat, ovnsbakt fisk, som dipp, til godt brød eller til salat.
Ingredienser:
5 dl fast matyoghurt
1 stor agurk
2 fedd hvitløk
3 ss rømme
1 ss sitronsaft
salt og pepper
TIPS! Har du kun vanlig yoghurt naturell og vil ha en fastere variant kan du la yoghurten renne av i dobbelt kaffefilter i noen timer før den brukes i denne oppskrifta.
Fremgangsmåte:
- Riv agurken på et råkostjern og klem ut det meste av vannet fra agurken.
- Finhakk hvitløk og bland den med yoghurt, rømme, revet agurk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
- Server tzatziki til godt brød, grillmat, salat eller som dipp.
Tzatziki er en god og sunn erstatning for både saus og dipp og den smaker helt supert til grillmat. Den holder seg også i kjøleskap endel dager, så jeg lager gjerne for flere dager når jeg først setter i gang. Dersom tzatzikien ikke lages av fast yoghurt blir den gjerne litt rennende etter noen timer. Den smaker fortsatt godt, men ser ikke like delikat ut. Da er det bare å røre litt i den, så ser den raskt mye bedre ut.
Hvilke mat yoghurt bruker du, og hvilken kan man bruke?
Jeg har brukt fast yoghurt. De heter gjerne gresk yoghurt eller matyoghurt. Jeg har også brukt vanlig yoghurt naturell, men dersom man ønsker en fast tzatziki må denne rennes av først. Jeg har brukt både kaffefilter og kjøkkenhåndkle til dette.