Oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe med egg
Ingredienser:
– gir 2 porsjoner
1 boks grovhakka tomater
3 sjalottløk
1 fedd hvitløk
5 dl grønnsaksbuljong
1/2 ss sukker
1/2 ts chilipulver
1 ss tørka oregano
1 dl matfløte
2 kokte egg
TIPS! Du kan også koke makaroni og tilsette det sammen med fløten.
Fremgangsmåte
- Finhakk løk og hvitløk og fres det raskt i litt olje i ei gryte. Tilsett resten av ingrediensene med unntak av matfløte og chili og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter.
- Miks suppa glatt med en stavmikser, tilsett fløte og varm opp. Smak til med chili og server tomatsuppe med kokt egg.
Tomatsuppe er den perfekte middagen om man ikke gidder å handle. Har man et litt velfylt kjøleskap, kan man gjerne grave fram det som trengs uten å handle. Og finner man i tillegg fram litt godt tilbehør som egg, krutonger, brød eller rundstykker begynner man å nærme seg et fullgodt måltid.
En annen fordel med tomatsuppe er prisen. Skal man ha mange gjester på lunsj kan et lite taktisk valg av rett blir dyrt. Men hjemmelagd tomatsuppe med rikelig med tilbehør er absolutt godt nok for et lunsjbesøk – både for ganen og for lommeboka.
coffee in a cup
dette så godt ut! skal prøves 🙂
Marte Mik
Mhhm, min type mat!
Mia
Jepp! Denne tror jeg kommer til å falle i smak, Marte 🙂