-gir 3-4 posjoner
200 g mangokjøtt
2 dl kremfløte
2 ss sukker
2 stk eggeplommer
2 ts vaniljesukker
Mos mangoen godt, stivpisk fløte og stivpisk eggeplommer med sukker og vaniljesukker. Bland det hele forsiktig sammen. Frys ned under omrøring. Jeg rørte med 15-20 minutters mellomrom i litt over en time. Har man ikke tid til omrøring går dette helt fint, men isen blir litt mer krystallisert.
TIPS! Skal isen serveres i kuler, kan det være lurt å forme disse når isen har stivnet noe under innfrysing. Da er alt klart til servering!
Jeg leste på Bama sine nettsider at mango visstnok er den mest spiste frukten i verden. Hadde det ikke vært for at fruktkurven på jobben ikke inneholder mango (og, ja, jeg må vel medgi at jeg ser de praktiske årsakene til dette), hadde nok også mango tronet på toppen av lista over mitt fruktinntak. Ikke bare er mangoen god å spise alene, men den passer til så mangt. Jeg bruker den i salat, fruktsalat, som chutney og som middagstilbehør.
Mitt nyeste «mangofosøk» var mangois, og jeg syntes det ble så vellykka at det fortjente en plass her blant mine favoritter. Isen blir søt, syrlig og forfriskende – akkurat som jeg liker den. Skal man ha gjester passer det veldig godt med en dessert som kan lages klar noen dager i forveien. Jeg har til og med lagd kuler av isen under nedfrysing, så absolutt alt er klart til servering. Dermed kan man konsentrere seg fullt og helt om det gode selskap etter at middagen er satt på bordet.
Legg igjen en kommentar