• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kremet mangois

27. mars 2014 By Mia Skriv en kommentar

-gir 3-4 posjoner

200 g mangokjøtt
2 dl kremfløte
2 ss sukker
2 stk eggeplommer
2 ts vaniljesukker

Mos mangoen godt, stivpisk fløte og stivpisk eggeplommer med sukker og vaniljesukker. Bland det hele forsiktig sammen. Frys ned under omrøring. Jeg rørte med 15-20 minutters mellomrom i litt over en time. Har man ikke tid til omrøring går dette helt fint, men isen blir litt mer krystallisert.

TIPS! Skal isen serveres i kuler, kan det være lurt å forme disse når isen har stivnet noe under innfrysing. Da er alt klart til servering!

 

Jeg leste på Bama sine nettsider at mango visstnok er den mest spiste frukten i verden. Hadde det ikke vært for at fruktkurven på jobben ikke inneholder mango (og, ja, jeg må vel medgi at jeg ser de praktiske årsakene til dette), hadde nok også mango tronet på toppen av lista over mitt fruktinntak. Ikke bare er mangoen god å spise alene, men den passer til så mangt. Jeg bruker den i salat, fruktsalat, som chutney og som middagstilbehør.

Mitt nyeste «mangofosøk» var mangois, og jeg syntes det ble så vellykka at det fortjente en plass her blant mine favoritter. Isen blir søt, syrlig og forfriskende – akkurat som jeg liker den. Skal man ha gjester passer det veldig godt med en dessert som kan lages klar noen dager i forveien. Jeg har til og med lagd kuler av isen under nedfrysing, så absolutt alt er klart til servering. Dermed kan man konsentrere seg fullt og helt om det gode selskap etter at middagen er satt på bordet.

Filed Under: Dessert, Is og sorbet, Oppskrifter Tagged With: Is, Påske, Sunnere godsaker

Forrige post: « Eltefritt grytebrød med valnøtter
Neste post: Tomatsuppe med egg »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat