Oppskrift på sesamstekte søtpoteter
Sesamstekte søtpoteter passer utmerket på tapasbordet. De smaker helt herlig i seg selv, men gjør seg også godt som tilbehør.
Ingredienser
-gir 1 stekebrett med søtpotetbåter
1 kg søtpotet
0,25 dl sesamolje
0,25 dl olivenolje
0,5 ts cayennepepper
1 ss maldonsalt
1 ss sesamfrø
0,5 potte fersk persille
Fremgangsmåte
- Skrell søtpotetene, del dem i båter og legg dem utover et stekebrett. Bland sammen olivenolje, sesamolje og cayennepepper og fordel det hele over søtpotetene. Krydre potetene med maldonsalt.
- Stek søtpotetene på 200 °C til de har fått gyllen farge, i omtrent 30 minutter.
- Rens og skyll persille og fordel persille og sesamfrø over potetbåtene.
Det tok meg ganske så lang tid å innse at søtpotet faktisk eksisterte og var brukende til noe, men nå har heldigvis søtpoteten blitt en kjent og kjær gjest her i heimen. Akkurat som vanlig potet kan den bakes, stekes, brukes i mos og kokes. Og ikke nok med at søtpotet kan brukes til så mangt – retter med blir utrolig godt óg! Den søte og gode smaken gjør at den passer utmerket både som tilbehør til middagsretter, tapas og snacks. Søtpotet er rik på betakaroten, hvilket er en antioksidant som kan omdannes til vitamin A i kroppen. Betakaroten finner man mye av i enkelte grønnsaker med sterke farger som søtpotet, gulrot, gresskar, brokkoli og spinat. Så nyt sesamstekte søtpoteter med god samvittighet!
Kan denne retten serveres kald? Planlegger selskap og det er er alltid kjelt med det som kan lages på forhånd 🙂
Absolutt! Den er antagelig aller best varm, men jeg har servert den kald på tapasbordet flere ganger pga koordinering med ovn, og det har gått veldig fint 🙂