• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Sesamstekte søtpoteter

29. april 2015 By Mia 2 kommentarer

 Sesamstekte søtpoteter

Oppskrift på sesamstekte søtpoteter

Sesamstekte søtpoteter passer utmerket på tapasbordet. De smaker helt herlig i seg selv, men gjør seg også godt som tilbehør.

Ingredienser

-gir 1 stekebrett med søtpotetbåter

1 kg søtpotet
0,25 dl sesamolje
0,25 dl olivenolje
0,5 ts cayennepepper
1 ss maldonsalt
1 ss sesamfrø
0,5 potte fersk persille

Fremgangsmåte

  1. Skrell søtpotetene, del dem i båter og legg dem utover et stekebrett. Bland sammen olivenolje, sesamolje og cayennepepper og fordel det hele over søtpotetene. Krydre potetene med maldonsalt.
  2. Stek søtpotetene på 200 °C til de har fått gyllen farge, i omtrent 30 minutter.
  3. Rens og skyll persille og fordel persille og sesamfrø over potetbåtene.

 

Det tok meg ganske så lang tid å innse at søtpotet faktisk eksisterte og var brukende til noe, men nå har heldigvis søtpoteten blitt en kjent og kjær gjest her i heimen. Akkurat som vanlig potet kan den bakes, stekes, brukes i mos og kokes. Og ikke nok med at søtpotet kan brukes til så mangt – retter med blir utrolig godt óg! Den søte og gode smaken gjør at den passer utmerket både som tilbehør til middagsretter, tapas og snacks. Søtpotet er rik på betakaroten, hvilket er en antioksidant som kan omdannes til vitamin A i kroppen. Betakaroten finner man mye av i enkelte grønnsaker med sterke farger som søtpotet, gulrot, gresskar, brokkoli og spinat. Så nyt sesamstekte søtpoteter med god samvittighet!

Sesamstekte søtpoteter

Filed Under: Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: kosemat, Smått og tilbehør, Tapas, vegansk, Vegetar

Forrige post: « HOT biffwok
Neste post: Grov tomatpai med kesam »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Kristin

    11. juni 2021 ved 18:12

    Kan denne retten serveres kald? Planlegger selskap og det er er alltid kjelt med det som kan lages på forhånd 🙂

    Svar
    • Mia

      12. juni 2021 ved 12:15

      Absolutt! Den er antagelig aller best varm, men jeg har servert den kald på tapasbordet flere ganger pga koordinering med ovn, og det har gått veldig fint 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat