Oppskrift på hot biffwok
HOT biffwok er som navnet antyder en smakfull rett od den er lagd i en fei. Ønsker du en mindre krydret utgave, er det bare å redusere mengden chili noe.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
400 g biffstrimler
1 brokkoli
2 søtpaprika
1 løk
200 g spinat
2 fedd hvitløk
2 chili
1 ts paprikapulver
2 ss fiskesaus
2 ss østerssaus
3 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ss maisstivelse
2 dl vann
4 ss olivenolje
3 porsjoner ris
Fremgangsmåte:
- Tilbered ris som anvist på pakka.
- Rens og skyll brokkoli, paprika og spinat. Del brokkolien i mindre buketter og skjær stilken i biter. Kutt søtpaprika og løk grovt og finhakk hvitløk og chili.
- Stek biffstrimlene i litt olje i stekepanna og legg strimlene til side. Stek så spinaten og deretter resten av grønnsakene.
- Ha alle grønnsakene og biffstrimlene tilbake i panna. Krydre med paprikapulver og sukker.
- Hell over maizena utblandet i vann og tilsett så fiskesaus, østerssaus og soyasaus.
- Server woken med ris.
Jeg lar meg ofte fascinere av maten når jeg bestiller wok på restaurant. Ikke bare synes jeg det smaker utrolig godt, men ventetiden er også ofte betraktelig kortere enn for mye annet man kan finne på å bestille på en restaurant. Med min enkle logikk betyr kort tilberedelsestid også at retten ikke bør være alt for komplisert å lage selv. Om man har de riktige ingrediensene riktignok. Rettens hovedingredienser finner man stort sett ved et raskt blikk på tallerkenen, men sausen derimot, den er ikke alltid en like lett nøtt å knekke. Derfor blir det gjerne noen stille minutter rett etter at jeg har fått retten min servert. Hjernen og smakssansene jobber på høygir for å komme til enighet om hva den ukjente sammensetningen egentlig kan være. Ved hjelp av smak og menyens beskrivelse av retten hender det at jeg kommer fram til et ingredienseforslag som må testes ut hjemme. Denne retten ble til på akkurat den måten. Jeg må vel medgi at hot biffwok kanskje ikke smaker helt likt som den jeg fikk servert på restaurant, men god ble den. Og det er jo tross alt det viktigste!
Rita
Har skrivi handleliste. Elsker sterk mat. Prøve på lørdag Terje