Oppskrift på grov tomatpai med kesam
Grov tomatpai med kesam er både sunn og god. Den passer nok best til lunsj, men kan også utgjøre en lett middag om den serveres med salat.
Ingredienser
-gir 4 lunsjporsjoner
Paibunn:
2,5 dl fin sammalt hvete
1,5 dl hvetemel
0,5 ts salt
70 g smør
1,5 dl kesam
2 ss kaldt vann
Fyll:
1 purre
1,5 dl kesam
100 g revet ost
200 g cherrytomater
1,5 ts grønnsakssalt
3 ss olje
Fremgangsmåte
- Hakk purren i ringer og stek den i litt olje i panna. Fjern panna fra varmen og vend grønnsakssalt inn i purren.
- Bland alle ingrediensene til deigen sammen og kjevle ut paibunnen i en stor sirkel.
- Smør på kesam, men la det være igjen en god kant rundt hele paideigen. Strø over purre, revet ost og cerrytomater delt i to.
- Brett inn kantene mot fyllet og stek på 180 °C i omtrent 45 minutter.
Mot slutten av studietida oppdaget at tomat og tomat kan smake ganske så forskjellig. Som for studenter flest ble ikke store utskeielsene i matveien prioritert, og matvarene som havnet i handlevogna ble stort sett valgt ut etter «laveste kilopris»-prinsippet. Men en gang jeg var hjemme på ferie hos mine foreldre, innså jeg ut at tomatene de pleide å kjøpe smakte ganske mange hakk bedre enn tomatene jeg pleide å kjøpe. Dermed begynte jeg å skeie ut med cherrytomater fra tid til annen, dog av billigste type. Nå har jeg prøvd meg på de fleste tomat-variantene man får kjøpt i butikken, men gode cherrytomater er fremdeles en av favorittene.
Legg igjen en kommentar