-gir 5-6 porsjoner
Quinoaburgere:
1,5 dl quinoa
250 g halloumiost
150 g siktet hvetemel
4 egg
0,5 løk
3 fedd hvitløk
0,5 ts pepper
4 ss rapsolje
Tilbehør:
8 burgerbrød
150 g blandede salatblader
1 agurk
1 rødløk
10 cherrytomater
Ca. 150 g ketchup
TIPS! Quinoaburgeren er veldig god, men mild på smak. Ønsker du en skikkelig smakfull burger kan jeg anbefale å krydre den opp akkurat som med en vanlig hamburger. Ønsker du å lage hamburgerbrød selv finner du oppskrift her.
1. Tilbered quinoa som anvist på pakken og la den kjøles ned.
2. Finhakk løk og hvitløk, visp sammen egg og bland det hele sammen med quinoa, pepper og hvetemel. Riv halloumiost på et råkostjern og bland inn.
3. Form burgere av quinoablandinga og stek burgerne i rapsoljen i noen minutter på hver side (til de har fått fin og gyllen farge) på middels sterk varme.
4. Rens salaten, del agurk i mindre biter, skjær rødløken i tynne ringer og del cherrytomatene i to.
5. Server quinoaburgerne med burgerbrød, rikelig med salat og ketchup.

Jeg har prøvd med på flere slags vegetariske burgere. I stort sett alle tilfellene har jeg blitt misfornøyd med smak eller konsistens. I et tilfelle fikk jeg til en skikkelig god en, men den falt helt fra hverandre under steking og resulterte i en helt super pytt i panne med burgerbrød til. Quinoaburgeren viste seg derimot fra en meget god side allerede ved første forsøk. Denne burgeren kan kanskje ikke beskyldes for å være et fyrverkeri av smaker, men den er mild og god. Skulle du ønske rikelig med smaker, kan den krydres opp akkurat som en vanlig hamburger.
Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar