-gir 8 stor hamburgerbrød
4 dl sammalt hvete, finmalt
5 dl siktet hvetemel
3,5 dl melk
4 ss olje
1/2 pk gjær
egg til pensling
sesamfrø
Bland de tørre ingrediensene sammen. Bland gjæren ut i lunken melk og tilsett olje. Bland det hele sammen og elt godt. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Elt lett, trill 8 runde boller som klemmes ut til litt flate sirkler og legges på et stekebrett. La det hele etterheve til omtrent dobbel størrelse. Pensle så med pisket egg og strø litt sesamfrø over. Stekes i forvarmet ovn, på over- og undervarme, 225 °C i 10-15 minutter.
Jeg synes gjerne at hamburgerbrødene man kjøper i butikken er litt for søte. Selv grove hamburgerbrød har en tendens til å være søte. Jeg er veldig glad i søt bakst, men jeg synes det passer bedre som dessert enn til middag. Derfor inneholder ikke mine hamburgerbrød sukker. Er du derimot glad i litt søte hamburgerbrød er det bare å tilsette sukker. Litt sukker vil også sette ekstra god fart på heveprosessen, noe som kan komme godt med om en skrubbsulten familie venter på rykende ferske burgerbrød.
Hjemmebakst inneholder også lite eller ingen midler for konservering. En fordel etter min mening, men det resulterer igjen i at baksten føles tørr mye raskere. Derfor vil jeg anbefale å skjære over brødene rett etter nedkjøling og fryse dem ned om de ikke skal brukes med en gang. Og hvis brødene blir stående litt og føles tørre og gamle hjelper det gjerne med en liten runde brødristeren eller en rask tur i stekeovnen.
Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar