• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Halvgrove hamburgerbrød

18. mars 2014 By Mia Skriv en kommentar

-gir 8 stor hamburgerbrød

4 dl sammalt hvete, finmalt
5 dl siktet hvetemel
3,5 dl melk
4 ss olje
1/2 pk gjær

egg til pensling
sesamfrø

Bland de tørre ingrediensene sammen. Bland gjæren ut i lunken melk og tilsett olje. Bland det hele sammen og elt godt. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Elt lett, trill 8 runde boller som klemmes ut til litt flate sirkler og legges på et stekebrett. La det hele etterheve til omtrent dobbel størrelse. Pensle så med pisket egg og strø litt sesamfrø over. Stekes i forvarmet ovn, på over- og undervarme, 225 °C i 10-15 minutter.

 

Jeg synes gjerne at hamburgerbrødene man kjøper i butikken er litt for søte. Selv grove hamburgerbrød har en tendens til å være søte. Jeg er veldig glad i søt bakst, men jeg synes det passer bedre som dessert enn til middag. Derfor inneholder ikke mine hamburgerbrød sukker. Er du derimot glad i litt søte hamburgerbrød er det bare å tilsette sukker. Litt sukker vil også sette ekstra god fart på heveprosessen, noe som kan komme godt med om en skrubbsulten familie venter på rykende ferske burgerbrød.

Hjemmebakst inneholder også lite eller ingen midler for konservering. En fordel etter min mening, men det resulterer igjen i at baksten føles tørr mye raskere. Derfor vil jeg anbefale å skjære over brødene rett etter nedkjøling og fryse dem ned om de ikke skal brukes med en gang. Og hvis brødene blir stående litt og føles tørre og gamle hjelper det gjerne med en liten runde brødristeren eller en rask tur i stekeovnen.

Håper det smaker!

Filed Under: Bakst, Brød, Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tilbehør Tagged With: Barnevennlig, Brød, Grill

Forrige post: « Grønn kiwismoothie
Neste post: Pizza med pesto og spekeskinke »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat