• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Pizza med pesto og spekeskinke

20. mars 2014 By Mia Skriv en kommentar

 

-gir 1 pizza i langpanne
Pizzabunn:
6-7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olje

Fyll:
ca. 4 ss rømme
ca. 6 ts grønn pesto
ca. 50 g spekeskinke i skiver
Ruccola
2 gode tomater
ca. 150 g revet ost

Forslag til hvitløksdressing:
Hvitløk
Rømme/yoghurt
Salt
Pepper

Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandinga inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse. Elt deigen lett og kjevle den ut over ei langpanne. La deigen etterheve i omtrent 15 minutter.

Smør rømme og pesto jevnt utover pizzaen, og dekk deretter til med revet ost. Legg så spekeskinke og skivede tomater over. Stek pizzaen i forvarmet ovn, 225 °C, på over- og undervarme i omtrent 15 minutter. Server pizzaen med hvitløksdressing og ruccola.

TIPS! Ønsker du enda litt mer smak på pizzaen er det også godt å legge noen tynne rødløkringer på før steking. Vil du lage pestoen fra bunnen av finner du en oppskrift her https://www.miasmat.no/pesto/

 

Nå er det snart helg og tid for litt ekstra god mat. Da tipper jeg at taco og pizza blir servert i ganske mange norske hjem. Det fine med pizza er at man ikke trenger å legge samme fyll på hele. De små (og store for den saks skyld) kan få egne hjørner med sitt favorittfyll, og alle blir fornøyde. Ihvertfall hvis man klarer å huske hvem som eier hvilket hjørne!

 

Denne pizzaen fikk jeg servert for første gang i studietida. Jeg mener å huske at det var endel skeptiske miner da ingrediensene ble lista opp, men hva er vel bedre enn å bli overraska av god mat? Jeg var ihvertfall strålende fornøyd og denne pizzaen har blitt et fast innslag her i heimen. Derfor vil jeg anbefale deg å prøve den. Om ikke annet bare et lite hjørne, og kanskje den blir en favoritt hos deg også!

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Svinekjøtt Tagged With: kosemat, Pizza

Forrige post: « Halvgrove hamburgerbrød
Neste post: Fasolada – Gresk bønnesuppe »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat