-gir 1 pizza i langpanne
Pizzabunn:
6-7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olje
Fyll:
ca. 4 ss rømme
ca. 6 ts grønn pesto
ca. 50 g spekeskinke i skiver
Ruccola
2 gode tomater
ca. 150 g revet ost
Forslag til hvitløksdressing:
Hvitløk
Rømme/yoghurt
Salt
Pepper
Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandinga inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse. Elt deigen lett og kjevle den ut over ei langpanne. La deigen etterheve i omtrent 15 minutter.
Smør rømme og pesto jevnt utover pizzaen, og dekk deretter til med revet ost. Legg så spekeskinke og skivede tomater over. Stek pizzaen i forvarmet ovn, 225 °C, på over- og undervarme i omtrent 15 minutter. Server pizzaen med hvitløksdressing og ruccola.
TIPS! Ønsker du enda litt mer smak på pizzaen er det også godt å legge noen tynne rødløkringer på før steking. Vil du lage pestoen fra bunnen av finner du en oppskrift her https://www.miasmat.no/pesto/
Nå er det snart helg og tid for litt ekstra god mat. Da tipper jeg at taco og pizza blir servert i ganske mange norske hjem. Det fine med pizza er at man ikke trenger å legge samme fyll på hele. De små (og store for den saks skyld) kan få egne hjørner med sitt favorittfyll, og alle blir fornøyde. Ihvertfall hvis man klarer å huske hvem som eier hvilket hjørne!
Denne pizzaen fikk jeg servert for første gang i studietida. Jeg mener å huske at det var endel skeptiske miner da ingrediensene ble lista opp, men hva er vel bedre enn å bli overraska av god mat? Jeg var ihvertfall strålende fornøyd og denne pizzaen har blitt et fast innslag her i heimen. Derfor vil jeg anbefale deg å prøve den. Om ikke annet bare et lite hjørne, og kanskje den blir en favoritt hos deg også!
Legg igjen en kommentar