Oppskrift på fasolada – en gresk bønnesuppe
Fasolada er en gresk bønnesuppe som er både smakfull og mettende. Den blir ekstra god om den putrer lenge, og er derfor minst like god om den lages dagen i forveien.
Ingredienser:
-gir suppe til minst 4 sultne
2 bokser grovhakka tomat (ca. 800 g)
250 g hvite bønner (avrent vekt)
3 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
4 gulrøtter
1 løk
1 lite glass tomatpuré
1 dl olivenolje
3 laurbær
2 ts tørka oregano
1 stor håndfull persille
6 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
Hvitløksbaguette til servering
TIPS! Du kan også bruke tørre bønner. La dem ligge i bløt natta over, ha dem med i sammen med krydderet og kok til bønnene er møre.
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk og hvitløk og stek det blankt i olivenolje.
- Bland i vann, buljong, grovhakka tomat og tomatpuré. Hakk gulrøtter og selleri og ha det i gryta. Tilsett krydder og grovhakka persille.
- La det hele koke i minst en halv time, men gjerne lengre. Ha i bønnene mot slutten av koketida. Pass på væskemengden og tilsett mer vann om nødvendig.
Mine lunsjinspirasjoner har begynt å strekke seg langt. Nå er det ikke lenger bare jeg som titter meg grundig rundt lunsjbordet. Denne gode suppa tipsa mamma meg om etter at hun hadde fått den servert til lunsj av en kollega. Fasolada er en gresk bønnesuppe som er både smakfull og mettende. Den blir ekstra god om den får stå lenge å putre, og den er derfor like god om den varmes opp dagen etter. Den er med andre ord perfekt som restelunsj eller restemiddag. Bare husk å frakte den i en tett matboks – jeg snakker av erfaring…
Legg igjen en kommentar