Oppskrift på godt krydret lam med hummus, pinjekjerner og granateple
Krydret lam med hummus, pinjekjerner og granateple er rik på spennende smaker og kan serveres som middag om den serveres med litt godt brød. Retten passer også utmerket som forrett om porsjonene reduseres noe.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
Krydret lam:
400 g lammekjøttdeig
0,5 løk
1 fedd hvitløk
0,5 ts kanel
0,5 ts spisskummen
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
4 ss rapsolje
1 håndfull persille
Hummus:
1 boks kikerter (240 g avrent)
3 ts tahini
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1,5 dl olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts urtesalt
Tilbehør:
4 pitabrød eller annet godt brød
20 g pinjekjerner
0,5 granateple
Fremgangsmåte:
- Hell bløtevannet av kikertene. Ha kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen og olivenolje i en bolle og miks det hele sammen med en stavmikser. Smak til med sitronsaft og urtesalt.
- Tørrist pinjekjernene i ei varm panne til de har blitt lysebrune.
- Finhakk løk og hvitløk til krydret lam og stek det blankt i halvparten av oljen. Legg det til side og stek så lammekjøttdeigen i resten av oljen. Ha alt over i stekepanna og krydre med kanel, spisskummen, salt og pepper. Grovhakk persille og vend inn.
- Server hummus med krydret lam toppet ristede pinjekjerner og granateple og med brød som tilbehør.
Historien bak denne oppskrifta er jo i grunn litt småfestlig. Jeg ble tidligere i høst spurt av en journalist om jeg hadde noen gode tips til tilbehør til lam. Akkurat da hadde jeg kun ei lammegryte her på bloggen, og jeg er temmelig sikker på at ris og kokte poteter var noe ganske annet enn journalisten var ute etter. Jeg er ikke helt typen som bare svarer: Nei, det har jeg ikke. Dermed ble det et forsøk på et hakket mer behjelpelig svar: Nei, det har jeg ikke. Men hvis jeg skal foreslå noe ville jeg lagd godt krydra lam med hummus, pinjekjerner og granateple. Forslaget kom relativt fritt etter et bilde jeg tidligere hadde sett på en amerikansk blogg, og var derfor særdeles utprøvd. Men journalisten og jeg var tydeligvis skjønt enige om at dette hørtes godt ut, for forslaget kom nemlig på trykk noen dager senere. Dermed måtte jeg jo nesten teste om det var mulig å lage noe bra på grunnlag av min enkle beskrivelse, og det var det heldigvis!
I senere tid har jeg også funnet igjen oppskrifta jeg skriver om. Den finner du her.
Denne oppskrifta er utvikla som en del av mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar