Oppskrift på pasta med tomatsaus, sprøstekt spekeskinke og parmesan
Pasta med tomatsaus, sprøstekt spekeskinke og parmesan er lett å lage uten at det på noen som helst måte går på bekostning av smaken. Pynter du retten med litt fersk basilikum har du en deilig og fin rett du kan servere gjester eller nyte i fred og ro.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
200 g spaghetti
80 g spekeskinke
1 boks grovhakka tomat
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
3 soltørkede tomater
2 ss rapsolje
2 ss tomatpuré
1ts sukker
1 ts urtesalt
1 ts basilikum
0,25 ts pepper
60 g parmesan
2 skiver godt brød
Fremgangsmåte:
- Stek skiver av spekeskinke i stekeovnen på over- og undervarme til de er sprø, 200 °C i 10-12 minutter.
- Finhakk løk, hvitløk, selleri og soltørka tomat. Varm olje i ei gryte og fres det hele til løken er blank.
- Ha tomatpuré, sukker, urtesalt, basilikum og pepper i gryta og rør om.
- Ha grovhakka tomat i gryta og la det hele putre under omrøring til tomatsausen tykner.
- Riv parmesan og kok spaghetti som anvist på pakka.
- Ønsker du en glatt tomatsaus kan du mikse den med en stavmikser eller med en blender.
- Tøm kokevannet av spaghettien og vend inn tomatsausen.
- Server spaghetti med parmesan, sprøstekt spekeskinke og godt brød. Pynt gjerne med litt fersk basilikum.
Legg igjen en kommentar