
kremet kyllinggryte med eple og bacon
Smakfulle og varmende gryter topper ofte middagsønskelista mi i høstsessongen, og derfor har en tendens til å komme flere nye gryteoppskrifter på bloggen om høsten. Denne gangen ble det en kremet godsak som jeg har testa ut opptil flere ganger på frihånd. Og når en improvisasjon gjentas til stadighet er det vel ingen tvil om at det er på tide å ta tastaturet fatt og legge den ut her på bloggen!
Oppskrift på kremet kyllinggryte med eple og bacon
Kremet kyllinggryte med eple og bacon er smakfull, lett å lage og den faller i smak hos de aller fleste.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
2 kyllingfileter
200 g bacon i skiver
2 epler
3 dl matfløte
1 fedd hvitløk
1 løk
2 ss rapsolje
1 ss dijonsennep
5 sjampinjonger
1 stang stangselleri
2 ts kyllingfond
0,5 ss eplecidereddik
1 ss soyasaus
3 porsjoner ris
Fremgangsmåte:
- Kok ris som anvist på pakka.
- Finhakk hvitløk, løk og stangselleri og stek det hele blankt i litt olje.
- Ha i fløte, dijonsennep, kyllingfond, eplecidereddik og soyasaus og kok opp.
- Skrell epler og hakk dem i terninger. Ha eplebitene i gryta.
- Rens sjampinjonger og del dem i båter. Stek dem i litt olje og ha dem i gryta.
- Skjær bacon i mindre strimler og kyllingen i biter.
- Stek baconet sprøtt på høy varme i ei stekepanne og brun kyllingbitene i baconfettet.
- Ha kylling over i gryta og kok opp.
- Vend inn bacon rett før servering. Topp gjerne med noen baconbiter som pynt.
Legg igjen en kommentar