En helt vanlig hummus ser kanskje litt fargeløs og kjedelig ut, men den smaker alt annet enn kjedelig. Det tok meg litt tid, men etter at jeg innså dette har jeg lagd hummus ganske så ofte. Hummusen bruker jeg som tilbehør, pålegg, dipp eller som et deilig bidrag til tapasbordet. Og når det kommer til tapas synes jeg det er supert å kunne lage mye hummus naturell for så å tilsette forskjellige smaker. Dermed får man enkelt og greit variasjon av både smak og farger på tapasbordet. Ønsker du å prøve deg på flere hummusvarianter, så har jeg også oppskrift på søtpotethummus, rødbethummus og hummus med gulrot og gurkemeie.
Oppskrift på hummus med bakt paprika og soltørka tomat
Hummus med bakt paprika og soltørka tomat er deilig på smak og den passer inn de aller fleste steder hvor du ville servert vanlig hummus.
Ingredienser:
2 søtpaprika
4 soltørkede tomater
1 boks kikerter
3 ts tahini
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts salt
1 ts spisskummen
TIPS! Ønsker du å lage en hurtigutgave av denne hummusen kan du benytte hermetiske forvellede paprikaer.
Fremgangsmåte:
- Skyll paprika og stek den i stekeovnen på 230 °C. La paprikaen ligge til den er myk og skallet begynner å bli skrukkete, i omtrent 20 minutter.
- Fjern frø og skall fra paprikaen når den er kjølt noe ned.
- Miks sammen paprikakjøtt, soltørkede tomater, avrente kikerter, tahini, hvitløk, olivenolje og krydder i en blender eller med en stavmikser.
- Smak til med sitronsaft.
Legg igjen en kommentar