• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hummus med bakt paprika og soltørka tomat

14. november 2017 By Mia Skriv en kommentar

Hummus med bakt paprika og soltørka tomat

Hummus med bakt paprika og soltørka tomat toppet med bladpersille

En helt vanlig hummus ser kanskje litt fargeløs og kjedelig ut, men den smaker alt annet enn kjedelig. Det tok meg litt tid, men etter at jeg innså dette har jeg lagd hummus ganske så ofte. Hummusen bruker jeg som tilbehør, pålegg, dipp eller som et deilig bidrag til tapasbordet. Og når det kommer til tapas synes jeg det er supert å kunne lage mye hummus naturell for så å tilsette forskjellige smaker. Dermed får man enkelt og greit variasjon av både smak og farger på tapasbordet. Ønsker du å prøve deg på flere hummusvarianter, så har jeg også oppskrift på søtpotethummus, rødbethummus og hummus med gulrot og gurkemeie.

Hummus med bakt paprika og soltørka tomat

Oppskrift på hummus med bakt paprika og soltørka tomat

Hummus med bakt paprika og soltørka tomat er deilig på smak og den passer inn de aller fleste steder hvor du ville servert vanlig hummus.

Ingredienser:

2 søtpaprika
4 soltørkede tomater
1 boks kikerter
3 ts tahini
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts salt
1 ts spisskummen

TIPS! Ønsker du å lage en hurtigutgave av denne hummusen kan du benytte hermetiske forvellede paprikaer.

Fremgangsmåte:

  1. Skyll paprika og stek den i stekeovnen på 230 °C. La paprikaen ligge til den er myk og skallet begynner å bli skrukkete, i omtrent 20 minutter.
  2. Fjern frø og skall fra paprikaen når den er kjølt noe ned.
  3. Miks sammen paprikakjøtt, soltørkede tomater, avrente kikerter, tahini, hvitløk, olivenolje og krydder i en blender eller med en stavmikser.
  4. Smak til med sitronsaft.

Hummus med bakt paprika og soltørka tomat

Filed Under: Dipp og saus, Oppskrifter, Smårett, Smått og tilbehør, Tapas Tagged With: Tapas, vegansk, Vegetar

Forrige post: « Enkelt flettebrød med oliven, soltørkede tomater og rosmarin
Neste post: Pasta med tomatsaus, sprøstekt spekeskinke og parmesan »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat