Jeg oppdaga både hummus og søtpoteter relativt sent. Det er klart, jeg hadde hørt om både kikerter og søtpoteter, men det tok lang tid før jeg begynte å lage retter med disse ingrediensene selv. Nå er begge deler ofte i bruk på mitt kjøkken. I denne oppskrifta på på søtpotethummus har jeg kombinert mine nye favoritter og godt ble det!
Oppskrift på ovnsbakt søtpotethummus
Søtpotethummus består av vanlig hummus og ovnsbakt søtpotet. Resultatet blir en skikkelig deilig hummus! Hummus passer utmerket som tilbehør til det meste mat. Jeg serverer den gjerne til grillmat, baker den på toppen av fiskefileter i ovnen eller serverer den som dipp til brød eller grønnsaker.
Skulle du være på jakt etter flere hummusoppskrifter, så har jeg tidligere lagt ut en oppskrift på rødbethummus og hummus naturell.
Ingredienser:
-gir tilbehør til 2
350 g søtpotet
0,5 dl olivenolje til søtpotetbitene
1 boks kikerter (240 g avrent)
3 ts tahini
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1 dl olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts urtesalt
TIPS1: Tahini er sesampurè og du får kjøpt den på matbutikker med mye importvarer. Den setter god smak, men finner du den ikke kan du hoppe over den. Smak eventuelt til med litt sesamolje.
TIPS2: Topp gjerne hummusen med granateplekjerner, persille og litt olje.
Fremgangsmåte:
- Skrell søtpoteter, del dem i grove terninger og ha over en smurt stekeplate. Hell over olje og bak i ovnen på 225 °C til søtpotetene er møre, ca 20 minutter. La søtpotetene avkjøles noe.
- Hell bløtevannet av kikertene.
- Ha søtpotet, kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen og olivenolje i en bolle og miks det hele sammen med en stavmikser.
- Smak til med sitronsaft og urtesalt.
- Hummusen ser ufortjent kjedelig ut, så topp den gjerne med litt olivenolje, sesamfrø, maldonsalt og hakket persille før servering.
Tina
Hei Mia!
Kan denne retten lages på forhånd dagen før, og serveres kald? Eller anbefaler du at den er litt lun?
Mvh Tina
Mia
Hei Tina! Det kan den! Jeg pleier å servere den kald. Den holder noen dager i kjøleskap, så det er ikke noe problem å lage den i forveien 🙂
Stine
Hei.
Skal 1 dl olje i selve hummusen?
Og 0,1 dl olje når en steker søtpotetene?
Stine
Mia
Hei!
Her var jeg visst litt upresis. 1 dl i selve hummusen og 0,5 dl til steking. Jeg har presisert det i ingredienselista nå!
Vennlig hilsen Mia