• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Ovnsbakt søtpotethummus

23. mars 2017 By Mia 4 kommentarer

Ovnsbakt søtpotethummus

Ovnsbakt søtpotethummus toppet med granateplekjerner og persille

Jeg oppdaga både hummus og søtpoteter relativt sent. Det er klart, jeg hadde hørt om både kikerter og søtpoteter, men det tok lang tid før jeg begynte å lage retter med disse ingrediensene selv. Nå er begge deler ofte i bruk på mitt kjøkken. I denne oppskrifta på på søtpotethummus har jeg kombinert mine nye favoritter og godt ble det!

Oppskrift på ovnsbakt søtpotethummus

Søtpotethummus består av vanlig hummus og ovnsbakt søtpotet. Resultatet blir en skikkelig deilig hummus! Hummus passer utmerket som tilbehør til det meste mat. Jeg serverer den gjerne til grillmat, baker den på toppen av fiskefileter i ovnen eller serverer den som dipp til brød eller grønnsaker.

Skulle du være på jakt etter flere hummusoppskrifter, så har jeg tidligere lagt ut en oppskrift på rødbethummus og hummus naturell.

Ingredienser:

-gir tilbehør til 2

350 g søtpotet
0,5 dl olivenolje til søtpotetbitene
1 boks kikerter (240 g avrent)
3 ts tahini
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1 dl olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts urtesalt

TIPS1: Tahini er sesampurè og du får kjøpt den på matbutikker med mye importvarer. Den setter god smak, men finner du den ikke kan du hoppe over den. Smak eventuelt til med litt sesamolje.
TIPS2: Topp gjerne hummusen med granateplekjerner, persille og litt olje.

Fremgangsmåte:

  1. Skrell søtpoteter, del dem i grove terninger og ha over en smurt stekeplate. Hell over olje og bak i ovnen på 225 °C til søtpotetene er møre, ca 20 minutter. La søtpotetene avkjøles noe.
  2. Hell bløtevannet av kikertene.
  3. Ha søtpotet, kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen og olivenolje i en bolle og miks det hele sammen med en stavmikser.
  4. Smak til med sitronsaft og urtesalt.
  5. Hummusen ser ufortjent kjedelig ut, så topp den gjerne med litt olivenolje, sesamfrø, maldonsalt og hakket persille før servering.

Ovnsbakt søtpotethummus

 

 

Filed Under: Dipp og saus, Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: Tapas, vegansk, Vegetar

Forrige post: « Spaghettigrateng med pølser
Neste post: Créme brûlée med melkesjokolade »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Tina

    30. desember 2019 ved 20:48

    Hei Mia!
    Kan denne retten lages på forhånd dagen før, og serveres kald? Eller anbefaler du at den er litt lun?
    Mvh Tina

    Svar
    • Mia

      31. desember 2019 ved 09:05

      Hei Tina! Det kan den! Jeg pleier å servere den kald. Den holder noen dager i kjøleskap, så det er ikke noe problem å lage den i forveien 🙂

      Svar
  2. Stine

    11. september 2020 ved 13:53

    Hei.
    Skal 1 dl olje i selve hummusen?
    Og 0,1 dl olje når en steker søtpotetene?

    Stine

    Svar
    • Mia

      11. september 2020 ved 19:47

      Hei!
      Her var jeg visst litt upresis. 1 dl i selve hummusen og 0,5 dl til steking. Jeg har presisert det i ingredienselista nå!

      Vennlig hilsen Mia

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat