
Créme brûlée med melkesjokolade toppet med sitronmelisse og bær
I fjor fikk jeg servert en créme brûlée med melkesjokolade med melkesjokolade på sommerfest med jobben til min samboer. Og man kan vel trygt si at dette ble kjærlighet ved første bitt for min del. Heldigvis viste desserten seg å være relativt enkel å reprodusere, så jeg har servert denne desserten med suksess flere ganger. Mine erfaringer så lagt tilsier at créme brûlée med melkesjokolade glir ned på høykant, så derfor har jeg lagd porsjonene hakket større enn vanlig.
Oppskrift på créme brûlée med melkesjokolade
Créme brûlée med melkesjokolade blir deilig på smak og likes av både store og små. Pynter du desserten med litt sitronmelisse og bær har du en fin dessert du kan servere gjestene.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
1 stk vaniljestang
70 g melkesjokolade
2 dl kremfløte
2 dl melk
50 g sukker
4 eggeplommer
60 g sukker til gratinering
TIPS! Pynt gjerne desserten med noen ferske bær og litt sitronmelisse rett før servering.
- Skjær vaniljestanga i to på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte og sukker med vaniljestang og frø. Fisk ut vaniljestanga og smelt sjokoladen i melkeblandinga.
- Avkjøl melkeblandinga.
- Pisk eggeplommene sammen og tilsett melkeblandinga under omrøring.
- Sil deretter blandinga og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i kokende vann i langpanna til vannet når halvveis oppover formene.
- Stek formene på nederste rille i ovnen på 150 °C til desserten stivner, i 30-40 minutter. La créme crûléen avkjøles noe og dryss over et tynt og jevnt lag med sukker. Sett desserten under grillelementet i ovnen i et par minutter eller bruk en liten brenner til å lage karamell av sukkerlaget. Følg godt med om du bruker grillelementet på ovnen, for desserten svir seg fort.
Legg igjen en kommentar