
Spaghettigrateng med pølser toppet med litt fersk basilikum
Når retten «spaghettigrateng med pølser» nevnes, da blir min bedre halvdel nostalgisk slørete i blikket. Etter alt å dømme er det få av barndommens middager som kan stille opp mot nettopp denne. Med unntak av taco, kanskje. Men taco er visst i en klasse helt for seg selv har jeg forstått.
Denne utgaven av spaghettigrateng med pølser stammer riktignok fra den «originale» utgaven som ble så høyt verdsatt i barndommen, men jeg har, som seg hør og bør for en matblogger, gjort noen endringer. Heldigvis kan jeg reklamere med at også denne utgaven gled ned på høykant hos en nostalgisk spaghettigrateng-elsker!
Oppskrift på spaghettigrateng med pølser
Spaghettigrateng med pølser er en slager hos de små. I denne utgaven har jeg vært nøye med å lure inn litt grønnsaker, for grønnsaker det er jo bra!
Ingredienser:
-gir 5 porsjoner
250 g spaghetti
400 g kjøttpølse
1 løk
2 fedd hvitløk
1 stang stangselleri
1,5 gulrot
1 paprika
2 ss rapsolje
1 boks grovhakka tomat
0,5 dl vann
4 ss tomatpure
1 dl crème fraĩche
2 ts merian (kan erstattes av 1 ts basilikum)
1 ts basilikum
1 ts salt
0,5 ts pepper
100 g revet ost
5 porsjoner blandet salat
5 skiver godt brød eller hvitløksbaguette
Fremgangsmåte:
- Hakk kjøttpølse i terninger.
- Hakk løk, hvitløk, stangselleri, gulrot og paprika i mindre biter (skal blendes senere, så det er ikke behov for finhakking).
- Stek de hakkede grønnsaken i litt olje i ei gryte på middels varme til løken er blank.
- Hell over vann, tomatpure, grovhakka tomat og krydder og la det hele koke opp. Kok til det meste av vannet er absorbert.
- Miks det hele godt sammen med en stavmikser eller blender og rør inn crème fraĩche.
- Brekk spaghettien i to og kok den som anvist på pakka. Tøm av vannet når spaghettien er ferdigkokt og rør inn spaghettien og pølsebitene i tomatsausen.
- Hell det hele over i ei ildfast form og dryss over revet ost. Stek på over- og undervarme, 200 °C, til osten har fått farge, ca. 20 minutter.
- Server med blandet salat og godt brød.
Denne var veldig enkel oppskrift og veldig god. Store og små likte det 🙂
Så hyggelig å høre 🙂