• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Hjemmelaget hummus

2. januar 2017 By Mia Skriv en kommentar

Hjemmelaget hummus

Hjemmelaget hummus toppet med olivenolje, sesamfrø, hakket persille og maldonsalt

Oppskrift på hjemmelaget hummus

Hummus er en kikertpurè som ser heller grå og kjedelig ut, men ikke la deg stoppe av det. Hjemmelaget hummus blir både smakfullt og godt. Den kan serveres som tilbehør til kjøtt, fisk og vegetarretter og er super som dipp til litt godt brød. Jeg har også lagd en utgave med rødbeter i som fikk alt annet enn kjedelig farge. Oppskrifta finner du her.

Når jeg lagr hjemmelaget hummus tenker jeg gjerne litt over hvilken olivenolje jeg benytter. Hummus inneholder relativt mye olivenolje, så smaken kan bli fremtredende om du velger en olje med mye smak. Jeg pleier å velge en som smaker relativt mildt fordi jeg ikke ønsker at olivenolje skal dominere smaken i hummusen. Dette er selvsagt snakk om smak og behag, men det er verdt å ha i bakhodet!

Er du kanskje på jakt etter oppskrifter med hummus i? Da kan jeg anbefale deg å lage wraps med hummus, oliven og feta, halloumiburger med med paprikadipp, hummus og søtpotetfries eller krydret lam med hummus, pinjekjerner og granateple.

Ingredienser:

-gir tilbehør til 2
1 boks kikerter (240 g avrent)
2 ss tahini
2 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1,5 dl mild olivenolje (god rapsolje kan også brukes)
0,25 sitron
0,5 ts urtesalt

TIPS! Tahini er sesampurè og du får kjøpt den på matbutikker med mye importvarer. Den setter god smak, men finner du den ikke kan du hoppe over den. Smak eventuelt til med litt sesamolje.

Fremgangsmåte:

  1. Hell bløtevannet av kikertene.
  2. Ha kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen og olivenolje i en bolle og miks det hele sammen med en stavmikser.
  3. Smak til med sitronsaft og urtesalt.
  4. Hummusen ser ufortjent kjedelig ut, så topp den gjerne med litt olivenolje, sesamfrø, maldonsalt og hakket persille før servering.

Hjemmelaget hummus

Jeg måtte jobbe litt for å overbevise min bedre halvdel om at hummus var noe å prøve seg på. Og jeg har igrunn full forståelse for akkurat det. Hummusen ser skikkelig fargeløs og kjedelig ut om den ikke pyntes opp litt før servering. Men da jeg først hadde overbevist ham om å smake på godbiten var all skepsis tydeligvis glemt. Ikke lenge etter overrasket jeg han nemlig stående med kjøleskapsdøra på vidt gap, godt bevæpnet med ei skje og fornøyd mumsende på hummusrestene.

Hjemmelaget hummus

Filed Under: Dipp og saus, Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tapas, Tilbehør Tagged With: Tapas, Vegetar

Forrige post: « Ukemeny med sunne og enkle middager
Neste post: Ingefærsirup og ingefærbrus »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra
Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Vis flere innlegg

Middag

Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker
Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2022 Mias Mat