• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Ingefærsirup og ingefærbrus

4. januar 2017 By Mia Leave a Comment

Ingefærsirup og ingefærbrus

Ingefærbrus servert med isbiter og lime og toppet med sitronmelisse

Temaet for oppskriftsfordringen for januar er alkoholfrie drikker. Initiativtager denne måneden er Julia fra bloggen Magevennlig mat. Julia er ei veldig hyggelig dame og sammen med sin mann har hun gitt ut to bøker med LavFODMAP-oppskrifter.

Jeg er ikke den helt store brusdrikkeren. Men det finnes et unntak – jeg elsker ingefærbrus! Så hva passer vel bedre enn å bidra med min oppskrift på ingefærbrus til denne månedens oppskriftsutfordring?

Du finner alle bidragene til oppskriftsutfordringen ved å søke på #oppskriftsutfordringen i sosiale medier. Så langt har Anita fra Kvardagsmat bidratt med en virgin mojito, Ingefærte fra Sunnere Alternativ, eple og ingefær sour fra Kokebloggen, Aryan (tyrkisk drikkeyoghurt) fra Et kjøkken i Istanbul og lemonade med sitrus og urter fra Green Bonanza.

Oppskrift på ingefærsirup til ingefærbrus

Ingredienser:

-gir omtrent 2 dl sirup

Ingefærsirup:
100 g ingefær
2,5 dl sukker
5 dl vann

Ingefærbrus:
Ingefærsirup
Kullsyrevann
Eventuelt litt limesaft

 Fremgangsmåte:

  1.  Skrell ingefæren og skjær den i skiver.
  2. Kok opp vann, ingefær og sukker og la det koke til sirupen tykner noe, omtrent 45 minutter.
  3. Oppbevar sirupen på lufttett beholder (se tips under).
  4. Bland ønsket mengde sirup med kullsyrevann. Kald sirup i kaldt kullsyrevann kan kreve litt forsiktig røring før det hele løses opp.
  5. Server gjerne med noen dråper limejuice og isbiter.

Ingefærsirup og ingefærbrus

Ingefærsirupen holder seg lenge om den oppbevares riktig. Jeg pleier å oppbevare sirup på flaske med kork, og koker da flaska på samme måte som jeg pleier å gjøre med glass til syltetøy.

Kok opp ei stor gryte med vann. Skru korka av ei rein flaske og legg flaska og korken i det kokende vannet. La det ligge til det har nådd kokepunkt. Ta flaska opp av det kokende vannet (pass fingrene), tilsett den varme sirupen og sett korka på.

Om sirupen kun skal oppbevares noen dager før bruk trenger du ikke å gå igjennom denne prosessen. Skal sirupen derimot oppbevares i lang tid er det mye mindre sjanse for at sirupen mygler om beholderen er varmet opp til kokepunktet rett før sirupen tilsettes.

Filed Under: Drikke, Kald drikke, Oppskrifter

Previous Post: « Hjemmelaget hummus
Next Post: Ølbrød med rug og honning »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme