Temaet for oppskriftsfordringen for januar er alkoholfrie drikker. Initiativtager denne måneden er Julia fra bloggen Magevennlig mat. Julia er ei veldig hyggelig dame og sammen med sin mann har hun gitt ut to bøker med LavFODMAP-oppskrifter.
Jeg er ikke den helt store brusdrikkeren. Men det finnes et unntak – jeg elsker ingefærbrus! Så hva passer vel bedre enn å bidra med min oppskrift på ingefærbrus til denne månedens oppskriftsutfordring?
Du finner alle bidragene til oppskriftsutfordringen ved å søke på #oppskriftsutfordringen i sosiale medier. Så langt har Anita fra Kvardagsmat bidratt med en virgin mojito, Ingefærte fra Sunnere Alternativ, eple og ingefær sour fra Kokebloggen, Aryan (tyrkisk drikkeyoghurt) fra Et kjøkken i Istanbul og lemonade med sitrus og urter fra Green Bonanza.
Oppskrift på ingefærsirup til ingefærbrus
Ingredienser:
-gir omtrent 2 dl sirup
Ingefærsirup:
100 g ingefær
2,5 dl sukker
5 dl vann
Ingefærbrus:
Ingefærsirup
Kullsyrevann
Eventuelt litt limesaft
Fremgangsmåte:
- Skrell ingefæren og skjær den i skiver.
- Kok opp vann, ingefær og sukker og la det koke til sirupen tykner noe, omtrent 45 minutter.
- Oppbevar sirupen på lufttett beholder (se tips under).
- Bland ønsket mengde sirup med kullsyrevann. Kald sirup i kaldt kullsyrevann kan kreve litt forsiktig røring før det hele løses opp.
- Server gjerne med noen dråper limejuice og isbiter.
Ingefærsirupen holder seg lenge om den oppbevares riktig. Jeg pleier å oppbevare sirup på flaske med kork, og koker da flaska på samme måte som jeg pleier å gjøre med glass til syltetøy.
Kok opp ei stor gryte med vann. Skru korka av ei rein flaske og legg flaska og korken i det kokende vannet. La det ligge til det har nådd kokepunkt. Ta flaska opp av det kokende vannet (pass fingrene), tilsett den varme sirupen og sett korka på.
Om sirupen kun skal oppbevares noen dager før bruk trenger du ikke å gå igjennom denne prosessen. Skal sirupen derimot oppbevares i lang tid er det mye mindre sjanse for at sirupen mygler om beholderen er varmet opp til kokepunktet rett før sirupen tilsettes.
Legg igjen en kommentar