Oppskrift på halloumiburger med paprikadipp, hummus og søtpotetfries
Halloumiburger med paprikadipp, hummus og søtpotetfries er en smakfull og veldig mettende vegetarisk middagsrett. Innholdsfortegnelsen ser kanskje noe stor ut til burgerrett å være, men både dipp og hummus er ferdig i en fei om du tar stavmikseren fatt.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
Burger og søtpotetfries:
500 g halloumiost
4 burgerbrød
3 ss rapsolje
Kremet paprikadipp:
1 stk paprika i lake (hermetisk paprika)
2 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
0,25 ts urtesalt
1,5 dl crème fraîche
Hummus:
1 boks kikerter (240 g avrent)
3 ts tahini
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1,25 dl olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts urtesalt
Tilbehør:
4 blader hjertesalat
2 tomater
0,25 agurk
2 søtpoteter
0,5 dl rapsolje
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen til 225 °C. Skrell søtpotetene og skjær dem i båter. Fordel potetene over stekebrettet og hell litt rapsolje. Krydre med salt og pepper og stek potetene i omtrent 25-30 minutter.
- Ta paprika og soltørkede tomater opp fra laken og la de renne godt av seg. Tørk gjerne over med et kjøkkenpapir.
- Ha alle ingrediensene i til paprikadippen en bolle og miks med stavmikser.
- Hell bløtevannet av kikertene. Ha kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen og olivenolje i en bolle og miks det hele sammen med en stavmikser. Smak til hummusen med sitronsaft og urtesalt.
- Del halloumiostene i 2 i høyden (forutsatt at du har 2 tykke oster av 250 g) og stek dem på middels til høy varme i litt rapsolje i panna.
Mange som ikke er vante med vegetarmat klager over at de ikke blir skikkelig mette av vegetarmat. Og var du noen gang i tvil om dette, vil jeg tørre å påstå at denne retten er den sikre kur. For meg resulterte måltidet i alle fall i full strekk på sofaen. Ettersom det samme skjedde med min samboer to ganger på rad har denne retten enn så lenge 100 % suksessrate når det kommer til metthet!
Legg igjen en kommentar