Det tok sin tid før jeg oppdaga hummus. Jeg har jo lenge visst at det eksisterte, men jeg tror det ofte litt kjedelige ytre fikk meg til å tro at dette var noe jeg ikke kom til å like. Samt at kikertpuré kanskje ikke høres ut som det man kommer til å forspise seg på. Men så feil kan man ta! Nå lager jeg hummus med jevne mellomrom. Jeg har den på skiva, som tilbehør, til tapas eller som dipp.
Og det er fullt mulig å smakssette hummusen med forskjellig krydre og grønnsaker. Denne utgaven med bakt gulrot og gurkemeie er mild og god på smak, og den får en skikkelig stilig guloransje farge!
Oppskrift på hummus med bakt gulrot og gurkemeie
Hummus med gulrot og gurkemeie er deilig på smak og får en ganske kraftig guloransje farge. Den kan brukes som tilbehør og dipp, og den er et fint og fargerikt innslag på tapasbordet. Ønsker du å teste ut andre utgaver av hummus, har jeg også oppskrift på en hummus med søtpotet og en uten vanlig hummus.
Ingredienser:
-gir rikelig med tilbehør til 2
4 gulrøtter
2 ss olivenolje
1 ts gurkemeie
1 boks kikerter
1 fedd hvitløk
3 ts tahini
1 dl olivenolje
0,1 sitron
0,5 ts salt
Tips! Vær gjerne nøye med hvilken olivenolje du bruker. Er den veldig stram på smak vil dette sette et preg på hummusen.
Fremgangsmåte:
- Rens gulrøtter og bak dem på 200 °C til de er møre, omtrent 25 minutter.
- Hell bløtevannet av kikertene.
- Ha gulrøtter kikerter, tahini, hvitløk, gurkemeie og olivenolje i en bolle og miks det hele sammen med en stavmikser.
- Smak til med sitronsaft og salt.
- Pynt gjerne hummusen med litt olivenolje, sesamfrø, maldonsalt og hakket persille før servering.
Legg igjen en kommentar