Å kalle dette brødet for flettebrød er vel nesten litt på kanten. Det består av en enkel snurr, men snurrebrød høres liksom ikke like stilig ut. Og ettersom jeg synes resultatet ble ganske så stilig tillot jeg meg å oppgradere det til flettebrød. Denne utgaven inneholder oliven, soltørkede tomater og rosmarin, men brødet kan like gjerne fylles med ost, pesto, krydder eller annet du måtte ønske.
Oppskrift på enkelt flettebrød med oliven, soltørkede tomater og rosmarin
Enkelt flettebrød med oliven, soltørkede tomater og rosmarin ser stilig ut, er deilig på smak og passer utmerket til tapas, supper og gryter.
Ingredienser:
-gir ett brød
500 g hvetemel
3 dl vann
0,5 ts salt
10 gode oliven
6 soltørkede tomater i olje
4 ss olje fra soltørkede tomater
1 ts rosmarin
1 ts maldonsalt
0,5 pk gjær
Fremgangsmåte:
- Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett 2 ss olje fra glasset med soltørkede tomater.
- Bland salt og halvparten av hvetemelet sammen i en bakebolle og tilsett væsken. Tilsett deretter mer hvetemel til deigen er passe fast og elt godt.
- Dekk til bakebollen med et kjøkkenhåndkle eller lignende og sett deigen lunt. La den heve til dobbel størrelse.
- Elt deigen lett trill den ut til ei pølse. Kjevle den så til den blir omtrent 60 cm x 20 cm.
- La oliven og soltørkede tomater renne av seg og hakk dem i grove biter.
- Fordel oliven, soltørkede tomater og halvparten av rosmarinen over deigen, men la det være igjen ei lita stripe på den ene langsiden (for å få skjøten til å sitte bedre).
- Kle et stekebrett med bakepapir.
- Rull deigen sammen fra langsiden med fyll og legg den med skjøten ned på et bakepapiret.
- Start ca 5 centimeter fra ene enden og lag et dypt kutt (men ikke helt igjennom deigen) langs midten av hele rullen. Stopp ca 5 centimeter fra andre enden. Form et 8-tall av deigen med de to endene liggende under. Topp med litt mer olje fra de soltørkede tomatene, maldonsalt og resten av rosmarinen.
- Dekk brødet med et kjøkkenhåndkle, sett det lunt og la det etterheve mens ovnen forvarmes, i omtrent 30 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 175 °C, over- og undervarme.
- Stek brødet til det har fått gyllen farge og hard skorpe, omtrent 40-45 minutter
- Avkjøl brødet på rist.
Legg igjen en kommentar