• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Enkelt flettebrød med oliven, soltørkede tomater og rosmarin

12. november 2017 By Mia Skriv en kommentar

Enkelt flettebrød med oliven, soltørkede tomater og rosmarin

Enkelt flettebrød med oliven, soltørkede tomater og rosmarin

Å kalle dette brødet for flettebrød er vel nesten litt på kanten. Det består av en enkel snurr, men snurrebrød høres liksom ikke like stilig ut. Og ettersom jeg synes resultatet ble ganske så stilig tillot jeg meg å oppgradere det til flettebrød. Denne utgaven inneholder oliven, soltørkede tomater og rosmarin, men brødet kan like gjerne fylles med ost, pesto, krydder eller annet du måtte ønske.

Enkelt flettebrød med oliven, soltørkede tomater og rosmarin

Oppskrift på enkelt flettebrød med oliven, soltørkede tomater og rosmarin

Enkelt flettebrød med oliven, soltørkede tomater og rosmarin ser stilig ut, er deilig på smak og passer utmerket til tapas, supper og gryter.

Ingredienser:

-gir ett brød

500 g hvetemel
3 dl vann
0,5 ts salt
10 gode oliven
6 soltørkede tomater i olje
4 ss olje fra soltørkede tomater
1 ts rosmarin
1 ts maldonsalt
0,5 pk gjær

Fremgangsmåte:

  1. Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett 2 ss olje fra glasset med soltørkede tomater.
  2. Bland salt og halvparten av hvetemelet sammen i en bakebolle og tilsett væsken. Tilsett deretter mer hvetemel til deigen er passe fast og elt godt.
  3. Dekk til bakebollen med et kjøkkenhåndkle eller lignende og sett deigen lunt. La den heve til dobbel størrelse.
  4. Elt deigen lett trill den ut til ei pølse. Kjevle den så til den blir omtrent 60 cm x 20 cm.
  5. La oliven og soltørkede tomater renne av seg og hakk dem i grove biter.
  6. Fordel oliven, soltørkede tomater og halvparten av rosmarinen over deigen, men la det være igjen ei lita stripe på den ene langsiden (for å få skjøten til å sitte bedre).
  7. Kle et stekebrett med bakepapir.
  8. Rull deigen sammen fra langsiden med fyll og legg den med skjøten ned på et bakepapiret.
  9. Start ca 5 centimeter fra ene enden og lag et dypt kutt (men ikke helt igjennom deigen) langs midten av hele rullen. Stopp ca 5 centimeter fra andre enden. Form et 8-tall av deigen med de to endene liggende under. Topp med litt mer olje fra de soltørkede tomatene, maldonsalt og resten av rosmarinen.
  10. Dekk brødet med et kjøkkenhåndkle, sett det lunt og la det etterheve mens ovnen forvarmes, i omtrent 30 minutter.
  11. Forvarm stekeovnen til 175 °C, over- og undervarme.
  12.  Stek brødet til det har fått gyllen farge og hard skorpe, omtrent 40-45 minutter
  13. Avkjøl brødet på rist.

Enkelt flettebrød med oliven, soltørkede tomater og rosmarin

Filed Under: Bakst, Brød, Oppskrifter Tagged With: Tapas

Forrige post: « Sprø søtpotetfries i ovnen – kjemi, tips og triks
Neste post: Hummus med bakt paprika og soltørka tomat »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat