
Lasagne i en fei toppet med basilikum
Oppskrift på lasagne i en fei
Lasagne i en fei er lagd på nesten like kort tid som ferdigutgaven av lasagne og den blir skikkelig deilig på smak. Ved å bruke en pose med ferdigkrydder får man tilført en rekke gode smaker på en enkel og rask måte.
Ingredienser:
-gir 4 porsjoner
1 pk karbonadedeig
1 posespaghetti-saus i pulverform (jeg bruker Toro)
1 boks grovhakkede tomater
1 løk
1 stor gulrøtter
2 fedd hvitløk
3 ss mel
4 dl melk
5 dl revet ost
2 ss smør
lasagneplater
2 ss rapsolje
Hvitløksbaguetter og salat til servering
Fremgangsmåte:
- Hakk løk, finhakk hvitløk og riv gulrøtter.
- Stek kjøttet i litt olje og legg det til side.
- Fres grønnsakene raskt.
- Bland kjøtt og grønnsaker og tøm over grovhakka tomat og pastasauskrydder. Smak til med salt og pepper.
- Smelt smør i en kasserolle, visp inn mel og tilsett melk. Varm blandingen til kokepunktet og tilsett så omtrent halvparten av osten. Unngå at ostesausen koker.
- Legg lagvis i ei ildfast form kjøttsaus, pastaplater og ostesaus. I en vanlig, avlang form blir dette to lag. Avslutt med et lag kjøttsaus og strø ost på toppen.
- Stek i ca. 30 minutter på 200 °C. Serveres med hvitløksbaguetter og salat.
Lasagne finnes i mange former og varianter. Jeg fikk servert en god og enkel lasagne av ei venninne i studietida. Med noen modifikasjoner ble det til denne oppskrifta på lasagne.
Ved å benytte raspa gulrot får man en mye saftigere lasagne. Søtsmaken i gulrøtter går også veldig godt sammen med tomater. Derfor kan dette også benyttes for andre tomatbaserte retter, for eksempel pasta og supper. Kjøttsausen kan også lages uten bruk av spaghettisauspose. Da ville jeg tilsatt en grønnsaksbuljong, ett til to fedd hvitløk, og litt salt. Dersom oppskrifta lages uten gulrot vil jeg anbefale å tilsette en teskje sukker.
Legg igjen en kommentar