• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kjøttboller i tomatsaus

28. januar 2018 By Mia 13 kommentarer

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus pynta med pasmesan og basilikum

Kjøttboller i tomatsaus er for mange et fast og sikkert innslag på tapasbordet. Retten faller i smak hos de aller, aller fleste, så det er kanskje ikke så merkelig at den er populær. Skal man lage mange tapasretter kan det være mye som skal koordineres i det maten skal serveres, og denne retten kan lages klar på forhånd for så å varmes opp, enten på plata eller i stekeovnen, rett før gjestene kommer. Det er alltids greit å ha gjort ferdig mest mulig på forhånd!

Kjøttboller i tomatsaus

Oppskrift på kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus er manges favoritt på tapasbordet. Serverer du retten med pasta og salat utgjør den også en deilig middag!

Antall porsjoner: 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tidsforbruk: 30-40 minutter

Ingredienser:

Kjøttboller:
1 pk kjøttdeig (ca. 400 g)
1 egg
2 fedd hvitløk
0,5 løk
50 g revet parmesan
1 stor neve fersk basilikum (ev. 1 ts tørka basilikum)
1,5  dl lettkokte havregryn
15 sorte oliven
1 ts salt
0,5 ts pepper
3 ss rapsolje

Tomatsaus:
2 bokser hermetiske tomater
1 stilk stangselleri
0,5 løk
1 fedd hvitløk
3 soltørkede tomater
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl vann
1 ss akasiehonning
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss rapsolje

Fremgangsmåte:

  1. Hakk stangselleri, løk, hvitløk og soltørkede tomater til tomatsausen relativt fint. Fres det hele med olje i ei gryte på middels varme til løken er blank.
  2. Ha over buljong, vann, tomater og honning og kok opp. La det hele småkoke og rør om innimellom.
  3. Finhakk løk, hvitløk, oliven og basilikum til kjøttbollene og riv parmesan. Bland dette sammen med kjøttdeig, sammenvispet egg, havregryn, salt og pepper.
  4. Bland kjøttfarsen godt sammen. Har du god tid kan du gjerne la farsen stå litt – har du dårlig tid durer du bare i vei.
  5. Form små kjøttboller av farsen.
  6. Varm oljen i ei stekepanne og brun kjøttbollene på hver side på middels til sterk varme. Kjøttbollene skal få farge på stekeflata, men trenger ikke være gjennomstekte.
  7. Miks tomatsausen sammen med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
  8. Ha kjøttbollene i tomatsausen og varm opp. La det hele stå på middels varme i noen minutter, til kjøttbollene er gjennomstekte.

Kjøttboller i tomatsaus

Filed Under: Oppskrifter, Smårett, Smått og tilbehør, Tapas Tagged With: Tapas

Forrige post: « Mine beste oppskrifter med laks og ørret
Neste post: Ukemeny med middager som kan lages på forhånd »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Maria

    16. oktober 2018 ved 11:35

    Hei disse kjøttbollene er veldig gode. Har du forsøkt å fryse dem, evt i sausen, dersom du lager mat til mange?
    Jeg skal lage de i flere omganger til et selskap og da får jeg for lite tid samme dag.
    Takk for svar!

    Svar
    • Mia

      16. oktober 2018 ved 20:25

      Hei! Så fint at kjøttbollene falt i smak! Det er ikke noe problem å frysene både boller og saus. Lykke til! 🙂

      Svar
  2. Tone Solerød

    16. februar 2019 ved 11:35

    Hei.
    Tusen takk for supre oppskrifter!!

    Disse kjøttbollene har vi lyst til å lage til min datters konfirmasjon med 34 gjester. Disse kjøttbollene, chorizopølseoppskriften din og kyllingklubber er det vi planlegger av kjøttretter. (samt noen helt enkle pølser og kjøttboller til barna).

    Må lage påkjøttbollene forhånd og fryse.
    Hvordan ville du best ha tint dem og varmet opp? Er det en ide å fryse dem alene etter steking, altså fryse tomatsausen og kjøttbollene hver for seg? Tine over natten i kjøleskap og varme opp i ei gryte?

    Vi blir 26 voksne og 8 barn. Har du noen tips om hvor mye kjøttboller vi da bør beregne? Hvor mye jeg skal gange denne oppskriften med? Sånn ca bare? De andre kjøttrettene blir kyllingklubber og chorizopølse (oppskriften din), samt noen helt enkle pølser og kjøttboller til de av gjestene som foretrekker det det.

    (Ellers blir det potetsalat, saltbakte poteter, hummus, tre ulike salater, brød, oliven, de kule mozarellapingvinene dine og aioli, hvitløkssmør/smør og rømmedressinger og kakebord.)

    Setter pris på svar. Synes selve matlagingen er grei. men det å beregne mengde mat er vanskeligere. Samt at vi kun har en time på oss til oppvarming av maten mellom seremonien og festen.

    Med vennlig hilsen Tone

    Svar
    • Mia

      17. februar 2019 ved 09:54

      Hei Tone!

      Så hyggelig å høre at du liker oppskriftene!

      Kjøttbollene og tomatsausen kan helt fint fryses ned sammen, men jeg tror det blir aller best om du fryser det ned hver for seg. Å tine i kjøleskap fungerer bra, men husk at dersom du skal tine store mengder vil det ta lang tid. Begynn da enda tidligere eller vurder å sette det på kjøkkenbenken.

      Når det kommer til mengdeberegning, så har jeg skrevet litt om det i dette innlegget: https://www.miasmat.no/mine-beste-oppskrifter-og-tips-til-tapasbordet/
      Summer opp vekten av tingene som metter (salat osv. veier generelt sett lite i forhold, så det kan du hoppe over i regnestykket). Husk at kyllingvingene har en god del bein, så der kan det være lurt å legge inn litt ekstra vekt.

      Lykke til med maten og selve konfirmasjonen!

      Vennlig hilsen Mia

      Svar
      • Tone Solerød

        5. mars 2019 ved 13:43

        Tusen takk for svar Mia! Så hyggelig at du tar deg tid til å dele av dine erfaringer.
        Så igjen, hjertelig tusen takk.
        Mvh Tone

        Svar
  3. Anne Kristin Pedersen

    2. desember 2019 ved 20:44

    Hei der. Om du serverer kjøttbollene varme, eller kan de serveres kalde og? Mvh Anne Kristin

    Svar
    • Mia

      2. desember 2019 ved 20:54

      Hei! Jeg har servert de både varme og kalde. De er aller best varme, men det går unna når de serveres kalde også 🙂 Mia

      Svar
  4. Anna Mustorp

    14. februar 2020 ved 07:41

    Hvor mange kjøttboller ca gir denne oppskriften?

    Svar
    • Mia

      16. februar 2020 ved 12:03

      Dette avhenger av hvor store kjøttboller du ønsker. Jeg har pleid å lage 10-12 store, men det er ikke noe i veien for å lage flere små. 🙂

      Svar
  5. Lisbeth Vestermo

    20. februar 2020 ved 12:40

    Heisann Tusen takk for veldig gode oppskrifter. Jeg lurer på hvor mange gram det er i 1 pk kjøttdeig? Hilsen Lisbeth

    Svar
    • Mia

      20. februar 2020 ved 19:40

      Hei Lisbeth! Her har jeg brukt en pakke med 400 gram. Vennlig hilsen Mia 🙂

      Svar
  6. ingrid

    11. mai 2020 ved 14:51

    Hei er oliven et must i kjøttbollene, setter det mye «oliven-smak» eller er det mulig å sløyfe? 🙂

    Svar
    • Mia

      11. mai 2020 ved 15:37

      Hei! De er der for å gi litt ekstra smak, men er fullt mulig å å sløyfe om du ikke liker oliven så godt 🙂
      Mia

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat