Oppskrift på pasta med kjøttsaus
Pasta med kjøttsaus gir en veldig enkel, men god middag. Retten er lagd i en fei og den faller i smak hos både store og små.
Ingredienser:
-gir 3 prosjoner
400 g kjøttdeig av storfe
400-500 g pasta
1 boks (ca.400 g) grovhakka tomat
1/2 løk
2 stenger stangselleri
1 stor gulrot
2 fedd hvitløk
2 ts balsamico
2 ts sukker
1/2 buljongterning
Salt og pepper
Revet parmesan
Fremgangsmåte
- Finhakk løk og hvitløk og kutt stangselleri i middels tynne skiver. Riv gulrot fint med et råkostjern eller lignende. Stek løk, hvitløk og selleri og tilsett gulrot når løken begynner å bli blank og ta panna av varmen.
- Tøm tomatboksen over i ei gryte og varm opp. Tilsett grønnsakene, sukker og balsamico. La det hele putre på svak varme mens kjøttdeigen stekes.
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Bland kjøttdeig og tomatsaus når pastaen nærmer seg ferdigkokt og varm det hele opp. Smak til med salt og pepper. Server pasta og kjøttsaus med revet parmesan.
Nå som jeg har lagt ut endel av oppskriftene mine, var det på tide å spørre venner og kjente om hva slags oppskrifter de savner. Jeg har fått endel tilbakemeldinger og «Noe som går raskt og er veldig enkelt» var en av dem. Hjemmelagd pasta med kjøttsaus er jo utrolig enkelt og samtidig veldig godt.
De ferdige tomatbaserte pastasausglassene er jo veldig enkle og greie, men hjemmelagd saus er utrolig mye bedre. Det syns nå iallefall jeg. Det tar selvfølgelig bittelitt lengre tid, men jeg mener så absolutt at det er verdt en 5-10 minutters ekstra tilberedelsestid. Og har man noen som ikke liker at pastasausen inneholder grønnaksbiter, da er det bare å ta stavmikseren fatt før man tilsetter kjøttdeigen. God middag!
Tusen takk Mia – vi gleder oss til fortsettelsen på de raske og enkle middagene 😉